Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Η εκπομπή «Με αρετή και τόλμη» επιστρέφει!

Image
3_7.jpg
 clock 20:32 | 01/03/2017 writer icon newsroom ekriti.gr

«Η εκπομπή «Με αρετή και τόλμη» είναι η παλαιότερη εκπομπή της Ελληνικής Τηλεόρασης. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν πάντα εκπομπή στην τηλεόραση, μέχρι τον Ιούνιο του 2013, που έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ και διακόπηκε βίαια η μετάδοσή της. Είναι μία οικεία, γνώριμη και αναγνωρίσιμη εκπομπή με παρουσία περίπου 50 χρόνων στην Ελληνική Τηλεόραση. Η παραγωγή της εκπομπής, μέχρι το 1992, γινόταν από την κρατική τηλεόραση, οπότε και την ανέλαβαν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Από τότε την παραγωγή οργάνωνε η Διεύθυνση Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και την εκτέλεση της παραγωγής είχε η Τηλεοπτική Υπηρεσία Στρατού με τη βοήθεια όλων των Επιτελείων.
 
Σκηνοθέτης της εκπομπής με τη νέα της μορφή θα είναι ο Τάσος Μπιρσίμ, ο οποίος ανταποκρίθηκε ευγενικά στην πρόσκλησή μας και μάλιστα αφιλοκερδώς. Θα καλύπτονται μόνο τα έξοδα της εκπομπής και η συνεργασία τριών δημοσιογράφων που θα είναι οι κεντρικοί συντελεστές σε συνεργασία με όλους εσάς. Θα ζητήσω από όλους τους συντάκτες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με ένα rotation, που εσείς θα καθορίσετε, κάθε φορά ένας από εσάς να παίρνει μέρος στην εκπομπή.
 
Παρουσιάστριες της εκπομπής θα είναι η Αλεξία Τασούλη και η Βίκυ Παπαλουκά και αρχισυντάκτης ο Τάσος Ζορμπάς. Επίσης, θα συνδράμει ο σκηνοθέτης της ΕΡΤ Δημήτρης Μητσιώνης, ο οποίος αποτελεί ένα από τα παλαιότερα στελέχη της εκπομπής.
 
Η εκπομπή θα πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή της Τηλεοπτικής Υπηρεσίας Στρατού, όπως και του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, των εκπροσώπων των Επιτελείων, του προσωπικού της Διεύθυνσης Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του στρατιωτικού προσωπικού που συνδράμει στην παραγωγή της εκπομπής και εξειδικευμένου πολιτικού προσωπικού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, 
 
"Αυτή η εκπομπή θα είναι λίγο διαφορετική από ότι τη γνωρίζαμε μέχρι το 2013. Το πρώτο μέρος της θα παρουσιάζει τις δράσεις των τριών Επιτελείων και θα αναφέρεται σε μία έως δύο μονάδες των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιάζει τη ζωή ενός από το στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα είναι η προσπάθεια να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των αξιωματικών, των υπαξιωματικών, των στρατεύσιμων και των εθνοφυλάκων. Θα δείχνει ότι πέρα από τη συνδρομή στην ασφάλεια της χώρας και την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας μας, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι οικογενειάρχες, είναι άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας, με τα δικά τους προβλήματα, με τις μεταθέσεις τους, με μία ζωή πολύ πιο δύσκολη από ότι άλλοι συμπολίτες μας.
 
Το τρίτο μέρος της εκπομπής θα αναφέρεται στη δράση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Θέλω να ξεκαθαρίσω εδώ ότι δεν πρόκειται να είναι μία εκπομπή που θα δείχνει που θα πηγαίνει ο Υπουργός κάθε εβδομάδα. Άλλωστε στην πρώτη εκπομπή, η πρώτη συνέντευξη είναι του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Θα παρουσιάζει όμως και τη διεθνή δράση των Ενόπλων μας Δυνάμεων, στις μεγάλες συμμαχίες, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις από ξένους στρατιωτικούς, αλλά και πολιτικούς προϊσταμένους των Συμμαχικών Δυνάμεων. Παράλληλα, θα παρουσιάζει το κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων, είτε αυτό είναι της ΜΟΜΚΑ είτε η δράση των Ενόπλων Δυνάμεων στη διάσωση και στην κοινωνική προσφορά. Τέλος, με τη βοήθεια του μεγάλου αρχείου των Ενόπλων μας Δυνάμεων θα παρουσιάζουμε και ιστορικά στοιχεία, τα οποία θα έχουν μία αναφορά στην επέτειο που θα συμπίπτει με την ημέρα μετάδοσης της εκπομπής.
 
Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε αυτή την εκπομπή με τα υφιστάμενα μέσα, δηλαδή με τις θέσεις που προβλέπονται στο σχεδιασμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, χωρίς να υπάρχουν άλλες προσλήψεις, με την ευγενική προσφορά του Τάσου Μπιρσίμ και βεβαίως των υφιστάμενων τεχνικών δυνατοτήτων που έχουμε μέσω των Επιτελείων μας. Οι πρώτες εκπομπές είναι μονταρισμένες στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα, γιατί μας διέθεσε αρκετές ώρες από τα στούντιο και τα μοντάζ για να γίνουν οι απαραίτητες τεχνικές εργασίες.
 
Μέσα σε λίγο καιρό θα μπορέσουμε να έχουμε προμηθευτεί όλα τα μέσα που χρειάζονται προκειμένου αυτό να γίνεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
 
Έχω έρθει σε επαφή με τους τηλεοπτικούς σταθμούς και θέλω δημόσια να ζητήσω από τα κεντρικά κανάλια, αλλά και τους περιφερειακούς σταθμούς τη δυνατότητα αναμετάδοσης της εκπομπής. Η εκπομπή, όπως έχουμε συμφωνήσει, θα μεταδίδεται την Κυριακή στις 11:30 το πρωί από την ΕΡΤ1. Ταυτόχρονα, θα δίνεται σε όλους τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Είναι ελεύθερη, δηλαδή, η αναμετάδοσή της σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση του ελληνικού λαού για τις δράσεις των Ενόπλων μας Δυνάμεων
 
Αντιμετωπίσαμε αρκετά από τα προβλήματα που υπήρχαν στο παρελθόν και θέλουμε τη συνδρομή, τη συμβουλή και την ενεργή συμμετοχή των στρατιωτικών συντακτών σε αυτή την εκπομπή. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις, προκειμένου αυτή η εκπομπή, που ανήκει σε όλους μας - και κυρίως σε εσάς - να είναι μία εκπομπή που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού και θα έχει στόχο την καλύτερη ενημέρωση του ελληνικού λαού».
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2022 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis