Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Δεκάδες μετασεισμοί μετά τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ (βίντεο)

σεισμος
 clock 08:44 | 04/11/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Δεκάδες μετασεισμοί καταγράφηκαν στην περιοχή των Νέων Μουδανιών, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που εκδηλώθηκε, χθες το απόγευμα, σε θαλάσσια χώρο της Χαλκιδικής και έγινε αισθητή στη Θεσσαλονίκη κι άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι επιστήμονες παρακολουθούν τη σεισμική δραστηριότητα και καταγράφουν όλα τα στοιχεία.

Από τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 19:04 με επίκεντρο 12 χιλιόμετρα νότιο-νοτιοδυτικά των Νέων Μουδανιών, δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Οι επιστήμονες παρακολουθούν τη σεισμική δραστηριότητα και καταγράφουν όλα τα στοιχεία, προκειμένου να αναλύσουν την πορεία του φαινομένου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκη Τσελέντη, ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ «οφείλεται σε ένα άγνωστο μέχρις στιγμής υποθαλάσσιο ρήγμα».

Κατά τον κ. Τσελέντη «η έως τώρα μετασεισμική ακολουθία είναι φυσιολογική και εκτιμώ ότι η πιθανότητα να έχουμε μεγαλύτερο σεισμό είναι πολύ μικρή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ύστατο χαίρε στον Νίκο Ψιλάκη - Η Κρήτη μέσα σε κλίμα οδύνης αποχαιρέτησε το σπουδαίο δημοσιογράφο και συγγραφέα (φωτογραφίες)

Κρήτη: Στην Αθήνα ο οδηγός που τραυματίστηκε στο τροχαίο

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis