Ελλάδα

Eurostat: Στην Ελλάδα το υψηλότερο ποσοστό εργασίας το Σαββατοκύριακο

μαύρη εργασία

Σχεδόν ένας στους δύο απασχολούμενους ηλικίας 20 έως 34 ετών στην Ελλάδα εργάζεταιτα Σαββατοκύριακα. Το ποσοστό είναι το υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως προκύπτει από έκθεση, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat και στηρίζεται σε στοιχεία για το 2016.

Συγκεκριμένα το 47% των νέων εργαζομένων στην Ελλάδα δηλώνουν ότι εργάζονται τα Σαββατοκύριακα, την ώρα που ο μέσος όρος στην Ε.Ε. των 28 κρατών-μελών είναι 29%. Το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό καταγράφεται στην Ιταλία (40%). Ακολουθεί η Ιρλανδία, όπου η εργασία τα Σαββατοκύριακα αφορά το 38% των απασχολούμενων ηλικίας 20-34 ετών, ενώ σε 36% ανέρχεται το αντίστοιχο ποσοστό στην Κύπρο και την Ολλανδία. Περισσότερο από το 1/3 δηλώνουν ότι εργάζονται Σαββατοκύριακο στην Ισπανία (35%) και τη Βρετανία (34%).

Αντιθέτως τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στην Ουγγαρία (11%), στην Πορτογαλία (12%), την Πολωνία (13%), την Τσεχία (18%) και την Κροατία (18%).

Το υψηλότερο ποσοστό (37%) ανά την Ε.Ε. καταγράφεται μεταξύ των εργαζομένων δευτεροβάθμιας ή υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Ακολουθούν εκείνοι με ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (33%), ενώ μόλις το 20% των απασχολούμενων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εργάζεται Σαββατοκύριακα.

Ελλάδα

Γερμανία: H Ελλάδα από την Κυριακή βγαίνει από τη λίστα με τις «επικίνδυνες» χώρες

Τουρισμος τουριστες Κρητη

Η Ελλάδα δεν θα περιλαμβάνεται από την Κυριακή στον κατάλογο με τις «περιοχές κινδύνου» λόγω του κορωνοϊού, επισημαίνει το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», στα στοιχεία του οποίου βασίζονται και οι σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν ήδη αφαιρεθεί από την κατηγορία «κινδύνου» οι περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου και το Άγιον Όρος.

Μαζί με την Ελλάδα, από τη λίστα αφαιρούνται μεθαύριο σχεδόν ολόκληρη η Γαλλία, η Ελβετία και το Βέλγιο. Όποιος φθάνει στη Γερμανία από κάποια από αυτές τις περιοχές δεν θα υπόκειται στο εξής σε κανέναν από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς του προηγούμενου διαστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 23 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Τέλος οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους και στην Ισπανία

Κικίλιας: Μετά το καλοκαίρι οι αποφάσεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού