Ελλάδα

Εστιατόριο «μαγειρεύει» για τους πληγέντες στην Καρδίτσα

εστιατόριο φαγητά

Μια σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία έλαβε ένα κατάστημα εστίασης στην Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, ένα βολιώτικο τσιπουράδικο στην συμπρωτεούσα, έφτιαξε ένα μενού με πέντε καρδιτσιώτικους μεζέδες, τους οποίους προσέφερε στο κατάστημά του, τις προηγούμενες μέρες.

 

Τα έσοδα από τους μεζέδες αυτούς θα πάνε στους πληγέντες από την κακοκαιρία στην Καρδίτσα.

Όπως εξήγησε η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, Μαρίνα Κοντού, οι θεσσαλονικείς αγκάλιασαν την πρωτοβουλία αυτή, παραγγέλνοντας σωρηδόν τους συγκεκριμένους μεζέδες.

«Μιλήσαμε με το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Καρδίτσας. Μας ζήτησαν ελαιόλαδο, καθαριστικά είδη, σκούπες, φαράσια κλπ» σημείωσε η κ. Κοντού.

Ελλάδα

Γώγος: Στις αρχές του 2021 το εμβόλιο κορωνοϊού στη χώρα μας (Βίντεο)

χαράλαμπος γώγος

«Στις αρχές του 2021 το εμβόλιο θα βρίσκεται και στη χώρα μας», δήλωσε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, μετά τις τελευταίες σημαντικές εξελίξεις στον χώρο των εμβολίων.

Τα νέα από το «μέτωπο» των εμβολίων είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, και η έναρξη του εμβολιασμού θεωρείται θέμα χρόνου, προσέθεσε ο καθηγητής, μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega.

«Μακάρι να ήταν νωρίτερα. Η προσπάθεια ήταν τέτοια ώστε να είναι ασφαλής η χρήση του εμβολίου», ανέφερε ο κ. Γώγος, σημειώνοντας ότι έγινε «τιτάνιος αγώνας» από την επιστημονική κοινότητα για να έχουμε το εμβόλιο μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο.

«Αρχές του νέου έτους θα το έχουμε και στη χώρα μας. Είναι σημαντικό να εμβολιαστούν οι άνθρωποι αυξημένου κινδύνου και παράλληλα οι υγειονομικοί.Έτσι θα μειωθεί η νοσηρότητα και η θνητότητα», τόνισε.

«Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι οι επώνυμοι, όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Και από την άλλη είναι η ενημέρωση. Είναι σημαντικό να ενημερωθούν όλοι για να γίνει ένας μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού ώστε να έχουμε ανοσία αγέλης. Μέσω της ανοσίας της συλλογικής θα προστατευθούν κι οσοι δεν το έχουν κάνει», κατέληξε ο καθηγητής.