Ελλάδα

Ελεύθερος ο 14χρονος μετά από 4 ημέρες κράτησης

αγόρι

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε ο Σωτήρης Λαπιέρης, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, αναφορικά με την υπόθεση του 14χρονου που συνελήφθη και πέρασε 4 ημέρες στη ΓΑΔΑ. Ο 14χρονος παρεπέμφθη εχτές στον ανακριτή, και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

«Εμείς ενημερωθήκαμε από το σύλλογο γονέων ότι έγινε η σύλληψη του μαθητή, που συνελήφθη στην πορεία της Πέμπτης. Αμέσως κινητοποιήθηκε ο σύλλογος γονέων, το δημοτικό συμβούλιο, ώστε τη Δευτέρα που θα πέρναγε το παιδί από τον ανακριτή, έχοντας ήδη μείνει 4 ημέρες στη ΓΑΔΑ χωρίς κανένα λόγο, να υπάρχει παρουσία της τοπικής κοινωνίας που στέκεται δίπλα στους μαθητές», είπε ο κ. Λαπιέρης.

«Το παιδί συνελήφθη μετά την πορεία, βγαίνοντας από κατάστημα με φαγητό, έγιναν συλλήψεις με το σωρό. Μάζεψαν πολλά παιδιά, ένα από αυτό και το παλικάρι από το Χαλάνδρι. Δυστυχώς το παιδί ήταν ο μόνος που είχε κακούργημα, ενώ του είχαν κάνει ήδη δύο σωματικές έρευνες πριν την πορεία», συνέχισε ο ίδιος.

«Σύμφωνα με το παραπεμπτικό ένας αστυνομικός είδε κάποια στιγμή ένα βίντεο, και τον ταυτοποίησε στο βίντεο να πετάει εκρηκτικές ύλες. Το παιδί είχε υποστεί νωρίτερα δύο σωματικούς ελέγχους. Μετά τη σύλληψη τον αναγνώρισαν σε βίντεο, και μετά ήρθε η κατηγορία. Συνελήφθη χωρίς να υπάρχει κατηγορία, όπως και οι υπόλοιποι μαθητές εκείνη την ημέρα», εξήγησε ο κ. Λαπιέρης.

«Η περιγραφή είναι ότι έγιναν κάποια επεισόδια, όχι από τους συλληφθέντες. Στο συγκεκριμένο παιδί δεν βρέθηκε ενοχοποιητικό στοιχείο. Η αστυνομία μπορεί να πει ότι έκανε ένα λάθος. Το παιδί αφέθηκε ελεύθερο γιατί δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία που του απέδωσαν για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης», σχολίασε σχετικά ο κ. Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στο παιδί είχαν κάνει δύο σωματικούς ελέγχους πριν κατέβει στην πορεία. Είναι προφανές ότι ο στόχος είναι να τρομοκρατήσουν τους μαθητές», κατέληξε ο κ. Λαπιέρης.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Επέβαλαν πρόστιμα σε εκπαιδευτικούς παρά τις βεβαιώσεις και τα μέτρα προστασίας

κορωνοϊός έλεγχος κυκλοφορίας παραβάσεις μέτρων

Πρόστιμα ύψους 300 ευρώ έκαστος καλούνται να πληρώσουν τρεις εκπαιδευτικοί από τη Λάρισα οι οποίοι υπηρετούν στο Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Τρικάλων!

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που έγινε από την αστυνομία - στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού - βρέθηκαν και οι τρεις να επιβαίνουν σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο, καθώς με αυτό τον τρόπο μετακινούνταν όλο αυτό το διάστημα. Παρά το γεγονός πως είχαν μαζί τους τις σχετικές βεβαιώσεις κίνησης προς τον χώρο εργασίας τους και φορούσαν εντός του οχήματος τις προστατευτικές μάσκες, οι αστυνομικοί έκοψαν κανονικά τις κλήσεις με τα πρόστιμα!

Η κλήση που βεβαιώθηκε από τους αστυνομικούς
Η κλήση που βεβαιώθηκε από τους αστυνομικούς

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, όταν απευθύνθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση ζητώντας να μην τους επιβληθούν τα πρόστιμα, καθώς τηρούσαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και είχαν τα σχετικά έγγραφα που προβλέπει η νομοθεσία για την κίνηση των εκπαιδευτικών, το αίτημά τους έπεσε στο κενό!  

Η βεβαίωση κίνησης εκπαιδευτικών που έχει χορηγηθεί κανονικά!
Η βεβαίωση κίνησης εκπαιδευτικών που έχει χορηγηθεί κανονικά!

Το σωματείο εκπαιδευτικών και ο σύλλογος ειδικού βοηθητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής Θεσσαλίας, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, κινητοποιήθηκε υπέρ των εκπαιδευτικών, σε ένα θέμα το οποίο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και αναμένεται να απασχολήσει και το αρμόδιο υπουργείο.