Ελλάδα

Εφοριακοί ξεσκονίζουν το facebook για να βρουν κρυφά εισοδήματα

ιντερνετ

Από κόσκινο θα περνάει η εφορία το facebook και άλλα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό να εντοπίσει παράνομα εισοδήματα.

Για την ακρίβεια τα άγρυπνα μάτια των εφοριακών, με εντολή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, θα ξεψαχνίζουν κάθε ανάρτηση, για να εντοπίζουν μέσα από τα σχόλια, αλλά και τις φωτογραφίες, πηγές αδήλωτων, κρυφών εισοδημάτων.

Έτσι, πίσω από τα like και τις καρδούλες, που περιμένουμε με αγωνία από τους φίλους μας, διαδικτυακούς και μη, ως ηθική ανταμοιβή σε κάθε μας ανάρτηση ή σχόλιο στο facebook, στο εξής ίσως να βρίσκεται κι ένα αόρατο αδηφάγο μάτι, έτοιμο να διαβάσει με κάθε λεπτομέρεια τι ανεβάζουμε, τι σχολιάζουμε και τι επιβραβεύουμε ή απορρίπτουμε. 

Σε πρώτη φάση στο μικροσκόπιο των εφοριακών θα βρεθούν οι 1,2 εκατομμύρια ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες που τηρούν απλογραφικά βιβλία, αλλά και οι πωλήσεις μέσω ίντερνετ.

Οι εφοριακοί θα περάσουν από κόσκινο αυτούς που -χτυπώντας like- έχουν γίνει διαδικτυακοί φίλοι κάθε επιχείρησης, καθώς και τα σχόλια των πελατών της.

 

Ελλάδα

Ηράκλειο - Σεισμός: Αυτοψία Μητσοτάκη στις πληγείσες περιοχές

Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις πληγείσες από το μεγάλο σεισμό των 6 Ρίχτερ περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και των γύρω χωριών θα βρεθεί αύριο (28/9) το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την Γαλλία και τις ανακοινώσεις για την απόκτηση των υπερσύγχρονων φρεγατών και κορβετών, ο πρωθυπουργός - όπως μετέδωσε νωρίτερα το Ράδιο Κρήτη - θα βρεθεί στην Κρήτη για να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Σεισμός: Περιπολίες της αστυνομίας στις πληγείσες περιοχές

Ηράκλειο - Σεισμός: Οι οδηγίες του ΟΑΣΠ προς τους κατοίκους

Ηράκλειο - Σεισμός: Η στιγμή που χτυπά ο εγκέλαδος - Συγκλονιστικές εικόνες (βίντεο)

ESPA BANNER