Ελλάδα

Αυξάνονται οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου

προσφυγες

Ξεπέρασαν τις 10.000 οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, οι αφίξεις στα οποία παραμένουν αυξημένες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του συντονιστικού οργάνου για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, το τελευταίο 24ωρο αφίχθησαν συνολικά 90 άτομα (34 στη Λέσβο, 35 στη Χίο, τέσσερα στη Σάμο και 17 στην Κάλυμνο.

Ο αριθμός των προσφύγων στα νησιά (10.042) έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον πληθυσμό που μπορούν να φιλοξενήσουν τα κέντρα υποδοχής, που είναι χωρητικότητας 7.450 ατόμων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας γνωστοποίησε την Τρίτη σε συνέντευξή του στο Κόκκινο ότι για την αποσυμφόρησή τους είναι στον σχεδιασμό της κυβέρνησης η μετακίνηση όσων η αίτηση ασύλου έχει εξεταστεί στην ηπειρωτική Ελλάδα, προκειμένου να γίνει εκεί η εξέταση σε δεύτερο βαθμό. 
Πηγή: ΑΠΕ

Ελλάδα

Lockdown: Μουσεία ανοιχτά από 14 και θερινά σινεμά από 21 Μαΐου εισηγούνται οι ειδικοί

μουσειο

Το άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου και των θερινών κινηματογράφων μία εβδομάδα μετά, στις 21, εισηγούνται προς την κυβέρνηση οι ειδικοί, που συνεδριάζουν για τα επόμενα βήματα προς την άρση του lockdown.

Η εισήγηση περιλαμβάνει επίσης την έναρξη των θεατρικών και μουσικών παραστάσεων σε ανοιχτά θέατρα από τις 28 του μηνός.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τα όσα εισηγείται η επιτροπή των εμπειρογνωμώνων, από 17 Μαΐου ξεκινούν οι αθλητικές ακαδημίες σε ανοιχτούς χώρους, σε μικρά, σταθερά γκρουπ μέχρι δέκα άτομα και για τρεις εβδομάδες.

ειδησεις σημερα 

Ηράκλειο - εστίαση: Σερβίρουν καφέ και φαγητό ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους

Κρήτη: Καισαρική σε μητέρα που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: H συγκλονιστική μαρτυρία του αδελφού του επιχειρηματία