Ελλάδα

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - κορωνοϊός: Εξιτήριο έως το τέλος της εβδομάδας

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος

O κορωνοϊός έχει πλήξει σοβαρά και την οικογένεια της Εκκλησίας, όπως αποδεικνύεται από τα αλλεπάλληλα κρούσματα Ιεραρχών με τελευταίο την περίπτωση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Χθες είχαμε καλά νέα από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», από όπου πήρε εξιτήριο ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος που νοσηλεύτηκε με κορωνοϊό , ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναμένεται να εξέλθει από το νοσοκομείο έως το τέλος της εβδομάδας, στην περίπτωση που τα νέα για την κατάσταση της υγεία του είναι συνεχώς καλά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν έχει πυρετό και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή από τους θεράποντες γιατρούς του. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, για 5η ημέρα, παραμένει σταθερή.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας σε μήνυμά του, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το ιατρικό προσωπικό του «Ευαγγελισμού λέγοντας : «Δύο λέξεις από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της περασμένης Κυριακής καθορίζουν την ενδεδειγμένη στάση: “Μη φοβού, μόνον πίστευε”. Σε όλη μας τη ζωή αναφερόμαστε στον Θεό των εκπλήξεων αλλά και στον Θεό των θαυμάτων. Η πορεία μας στην Αλβανία ξεκίνησε με την αναφώνηση “ο Θεός είναι μαζί μας” και την εν χορώ απάντηση “και εμείς μαζί του”, που μας στήριξαν τη βεβαιότητα ότι “δεν θα μας αφήσει ο Θεός”».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος θα συνεχίσει την αναγκαία θεραπευτική αγωγή για τις επόμενες ημέρες στο σπίτι του στην Αθήνα.

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κορωνοιος κρουσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 605 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

292 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα στις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 24 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5622 θανάτους συνολικά στη χώρα, από την έναρξη της πανδημίας.

Στην Κρήτη το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 9 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα: 3 στο Λασίθι, 2 στο Ηράκλειο, 2 στο Ρέθυμνο και 2 στα Χανιά.

Δείτε την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σουρβίνος στο Ράδιο Κρήτη: Μας προβληματίζουν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού

ΦΕΚ - Κορωνοιός: Τα νέα μέτρα έως την 1η Φεβρουαρίου

- Ηράκλειο - κορωνοϊός: Ουρές, χωρίς αποστάσεις, έξω από τα καταστήματα (φωτο)