Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας - Πώς σχολίασαν οι αστυνομικοί το sms του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

αστυνομία έλεγχος

Σε μία μάλλον ασυνήθιστη κίνηση προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δίνοντας εντολή για μαζική αποστολή sms στα κινητά τηλέφωνα των ανδρών και γυναικών της ΕΛ.ΑΣ.

Ένα μήνυμα που στόχο είναι να εμψυχώσει το προσωπικό της Αστυνομίας που μετά τον Έβρο βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή μίας μάχης, ώστε να διασφαλιστεί ότι τηρούνται τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Εκτελείτε το καθήκον σας με αυταπάρνηση. Βοηθάτε τους πολίτες, στηρίζετε την κοινωνία. Γι’ αυτό τιμάτε τη στολή σας. Σας ευχαριστώ όλες και όλους. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός», έγραφε το μήνυμα που απεστάλη με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Το sms του κ. Χρυσοχοΐδη
Το sms του κ. Χρυσοχοΐδη

Αστυνομικοί αναφέρουν ότι δεν θυμούνται ποτέ στο παρελθόν να έχει συμβεί κάτι ανάλογο από προκάτοχο του κ. Χρυσοχοΐδη. Βέβαια, όπως ήταν αναμενόμενο, η κίνηση αυτή προκάλεσε ποικίλα σχόλια στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ.

Υπήρχαν αρκετοί που σχολίασαν θετικά το sms του υπουργού, λέγοντας ότι σε μία δύσκολη περίοδο επιχείρησε να δείξει ότι είναι δίπλα στο προσωπικό και ότι αποτελεί προάγγελο θετικών εξελίξεων.

Κάποιοι άλλοι, βέβαια, «είδαν» αρνητικά τη συγκεκριμένη κίνηση, σχολιάζοντας ότι οι Έλληνες αστυνομικοί αξίζουν κάτι παραπάνω, αναφερόμενοι προφανώς στο έκτακτο δώρο Πάσχα που θα πάρει το υγειονομικό προσωπικό και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, έκαναν λόγο για «αντιπερισπασμό» απέναντι στα αιτήματα που είχαν υποβληθεί το τελευταίο διάστημα για έμπρακτη αναγνώριση της μεγάλης προσπάθειας που έγινε από το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. στη μάχη με την εγκληματικότητα, στον Έβρο, όσο και στην τήρηση των μέτρων για την πανδημία.

 

Κόσμος

Υπόθεση Φλόιντ: Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν οι τρεις αστυνομικοί

τζορτζ φλόιντ

Για πρώτη φορά στο δικαστήριο οδηγήθηκαν οι Τόμας Λέιν, ο Αλεξάντερ Κουένγκ και ο Του Θάο, οι τρεις πρώην αστυνομικοί, στη Μινεάπολη, που κατηγορούνται για συναυτουργία και συνέργεια στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Η εγγύησή τους ορίστηκε στο 1 εκατομμύριο δολάρια.

Την προηγούμενη ημέρα, ο Γενικός Εισαγγελέας της Μινεσότα Κιθ Έλισον, που διερευνά την υπόθεση δολοφονίας Φλόιντ, διεύρυνε το κατηγορητήριο εναντίον του Ντέρεκ Σόβιν, του πρώην αστυνομικού που γονάτισε στο λαιμό του Φλόιντ για σχεδόν 9 λεπτά, σε φόνο δεύτερου βαθμού.

Ο Έλισον απήγγειλε επίσης κατηγορίες εις βάρος των Λέιν, Κουένγκ και Θάο που ήταν παρόντες στο περιστατικό.

Ο Σόβιν δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Η ακρόασή του αναμένεται τη Δευτέρα 8 Ιουνίου.

Όλοι τους βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινές κάθειρξης έως και 40 έτη αν καταδικαστούν.