Ελλάδα

Αίγυπτος: Θερμή υποδοχή από τον Κυβερνήτη του Σινά στο Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας

saint_catherine_sinai.jpg

Εντυπωσίασαν τα ελληνικά χρώματα στο Ε΄ Φόρουμ για την Ειρήνη Μέσω Θρησκειών, με την επίσημη συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας, στη μεγάλη εκδήλωση που διοργανώθηκε κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών, καταμεσίς της ερήμου, σε μικρή απόσταση από το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, όπου η Ελλάδα και η Αίγυπτος ήταν οι τιμώμενες χώρες.

Ο Κυβερνήτης του Νοτίου Σινά Χάλιντ Φούντα υποδέχτηκε με θερμά λόγια το ελληνικό παραδοσιακό συγκρότημα της ακριτικής ελληνικής πόλης, τονίζοντας τους θερμούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου και εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του που η Ελλάδα είναι παρούσα στην εκδήλωση αυτή που σκοπό έχει να δείξει ότι η Αίγυπτος είναι μία χώρα φιλόξενη, με μεγάλο πολιτισμό και προπάντων μία χώρα με μεγάλη ασφάλεια.

Από την ελληνική πλευρά, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας κα Χριστίνα Γκόλνα ευχαρίστησε τον κ. Φούντα για τη μεγάλη τιμή και την πρόσκληση στη μεγάλη αυτή διοργάνωση και μίλησε για τα κοινά στοιχεία που συνδέουν τις δύο περιοχές: την Φλώρινα και την Αγία Αικατερίνη, καθώς και οι δύο αποτελούν ορεινές περιοχές, με ανθρώπους φιλόξενους και οι οποίοι αγαπούν την παράδοση του τόπου τους. Μάλιστα, τού προσέφερε ένα αναμνηστικό με δύο περιστέρια, σύμβολα της ειρήνης, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την ειρήνη μέσω θρησκειών στο Σινά.
Στην εκδήλωση αυτή, όπου παραβρέθηκαν υπουργοί της αιγυπτιακής κυβέρνησης και πολλοί πρέσβεις από διάφορες χώρες, οι συμμετέχοντες εντυπωσιάστηκαν από τους μακεδονικούς χορούς με τις ντόπιες παραδοσιακές φορεσιές όσο και με από τους πιο γνωστούς σε όλον τον κόσμο ρυθμούς, με τον κόσμο να ξεσπάει σε χειροκροτήματα στο άκουσμα του «Ζορμπά».

Ελλάδα

Κορονοϊός - Χάρτης ECDC: Στο πορτοκαλί ολόκληρη η Ελλάδα

Χάρτης ECDC

Στο «πορτοκαλί» βρίσκεται ολόκληρη η χώρα, σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορονοϊού, όπως αποδεικνύεται και από τους νέους χάρτες του ECDC. Σύμφωνα με τα δεδομένα, η χώρα μας παραμένει σε «πορτοκαλί» στο σύνολό της, στον συνδυαστικό χάρτη που αποτυπώνει τον αριθμό κρουσμάτων τεστ κορονοϊού και δείκτη θετικότητας τις δυο προηγούμενες εβδομάδες.

Την προηγούμενη εβδομάδα Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ιόνιο, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, ήταν στο «κόκκινο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: Ανακοινώθηκε επίσημα η άρση του μίνι - lockdown

Τιμητική πολιτογράφηση για την οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο

ESPA BANNER