Ελλάδα

Αγρίνιο: Ο προμηθευτής ήταν... «μαϊμού» και άρπαξε 11.680 ευρώ

χρήματα απάτη

Όλα νομότυπα φαίνονταν στο e-mail που έλαβε ένας 36χρονος επαγγελματίς, ο οποίος δραστηριοποιείται στο Αγρίνιο από την εταιρεία του προμηθευτή του που εδρεύει στην Γερμανία. Έτσι, κατέθεσε μέσω ηλεκτρονικής συναλλαγής στον λογαριασμό που ανέφερε το μήνυμα 11.680 ευρώ για τα προϊόντα που ήθελε να αγοράσει.

Όμως, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, όταν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον προμηθευτή για να βεβαιωθεί ότι έλαβε την παραγγελία και τα χρήματα, άνοιξε η γη κάτω από τα πόδια του καθώς ενημερώθηκε ότι η εταιρεία δεν του είχε στείλει το e-mail και δεν παρέλαβε ποτέ τα χρήματα! Το θύμα κατήγγειλε την διαδικτυακή απάτη στην Ασφάλεια, που διενεργεί προανάκριση για να εντοπίσει τον κάτοχο του λογαριασμού στον οποίο κατατέθηκαν τα χρήματα.

Ζήτησε τους κωδικούς για να καταθέσει έμβασμα

Θύμα απάτης έπεσε και μια γυναίκα στη Ξάνθη, η οποία δεν πονηρεύτηκε όταν δέχθηκε τηλεφώνημα την Κυριακή από έναν άγνωστο που ισχυρίστηκε ότι είναι υπάλληλος τράπεζας και της ζήτησε τους κωδικούς του e-banking της, δήθεν για να της στείλει ένα έμβασμα για λογαριασμό συγγενικού της προσώπου. Όμως, αντί να καταθέσει χρήματα, μετέφερε από τον τραπεζικό της λογαριασμό σε άλλον το ποσό των 6.200 ευρώ! Οι έρευνες των αστυνομικών για την ταυτοποίηση του δράστη βρίσκονται σε εξέλιξη.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Έκαναν σεξ μέσα στο αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν!

Κρήτη: Χάνουν χιλιάδες ευρώ... μέσα σε λίγα λεπτά

Ελλάδα

Δορυφορικό internet: Πότε θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα

υπολογιστης

Υπογράφεται προσεχώς η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα ανοίξει τον δρόμο για να αρχίσει η παροχή υπηρεσιών δορυφορικού Internet στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε στην Ερτ ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, με τις επενδύσεις στον τομέα αυτό, θα ενταθεί ο ανταγωνισμός στον τηλεπικοινωνιακό τομέα υπέρ των καταναλωτών.

Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η εκκρεμότητα με την αδειοδότηση του εξοπλισμού που χρειάζεται να εγκαταστήσει ο χρήστης θα επιλυθεί με ΚΥΑ η οποία βρίσκεται σε επεξεργασία, έπειτα από σχετική εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤ).

Το δορυφορικό internet θεωρείται εναλλακτικός τρόπος σύνδεσης στο διαδίκτυο και δύναται να προτιμηθεί από ένα τμήμα του πληθυσμού, ιδιαίτερα αν δεν έχει άλλες επιλογές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Φόβοι ότι θα αυξηθεί η ανομβρία στα νησιά τις επόμενες δεκαετίες

Γώγος: «Καμπανάκι» για το επικίνδυνο «κοκτέιλ» γρίπης και κορωνοϊού

Καιρός: Μετά τον «Μπάλλο» τι - Πώς θα ονομαστεί η επόμενη κακοκαιρία

ESPA BANNER