Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

1520: Αυτός είναι ο 4ψήφιος αριθμός για τα μέτρα και τις μετακινήσεις αν έχετε απορίες 

Image
1520
 clock 20:08 | 07/11/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1520 πρέπει να απευθύνονται όσοι πολίτες επιθυμούν διευκρινίσεις σχετικά με τους κωδικούς μετακίνησης και τα μέτρα που ισχύουν σε αυτή τη δεύτερη καραντίνα.

Ο τετραψήφιος 1520 που χρεώνεται ανάλογα με τον πάροχο, έχει τέσσερις επιλογές που αφορούν απορίες του κοινού σχετικά με τα μέτρα, την τήρηση από επιχειρήσεις και τις μετακινήσεις ενώ η επιλογή 4 αφορά όσους θέλουν να μιλήσουν με εκπρόσωπο.

Διαβάστε επίσης: Σε lockdown όλη η χώρα - Ολες οι αλλαγές μέχρι τις 30 Νοεμβρίου

Η ενεργοποίηση του τετραψήφιου

Σε 24ωρη βάση λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1520 της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου: “Το 1520 της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει ενεργοποιηθεί σε 24ωρη βάση για καταναλωτές και επιχειρήσεις παρέχοντας επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού COVID-19. Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε την ομαλότητα της αγοράς”.

Στη γραμμή καταναλωτή, τον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1520 της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πρέπει να καλούν, όσοι πολίτες επιθυμούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο μετακίνησης τους στις περιοχές της χώρας αλλά και γενικότερα για τα μέτρα αποστασιοποίησης και προστασίας από τον κορωνοϊό.

Ο παραπάνω τηλεφωνικός αριθμός είχε “επιστρατευτεί” και κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας από την περασμένη Άνοιξη, βοηθώντας τους πολίτες να καταλάβουν αλλά και να εφαρμόσουν καλύτερα τα μέτρα που αποφασίζει η κυβέρνηση, σχετικά με τον κορωνοϊό.

Έκκληση να μην καλούν το 100

Από την άλλη, οι πολίτες είναι καλό να μην καλούν για τυχόν απορίες που έχουν για τα μέτρα για τον κορωνοϊό, τον τηλεφωνικό αριθμό της Άμεσης Δράσης, δηλαδή το 100, καθώς έτσι, απασχολείται άσκοπα το προσωπικό της αστυνομίας, το οποίο ούτως ή άλλως δεν είναι υπεύθυνο για την ενημέρωση, αλλά για την εφαρμογή των μέτρων. Εξάλλου, κάθε καθυστέρηση από το 100, σε ανταπόκριση τηλεφωνήματος πολίτη, που βρίσκεται σε ανάγκη, ίσως έχει σημαντικές συνέπειες.

Για αυτό λοιπόν, για πληροφορίες σχετικά με τα SMS, τον τρόπο αποστολής μηνύματος, τους κωδικούς που χρησιμοποιούμε, στις περιοχές που βρίσκονται σε lockdown, αλλά και γενικότερα για τα μέτρα για τον κορωνοϊό, απευθυνόμαστε όχι στο 100, αλλά στον αριθμό 1520.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis