Ελλάδα

Οικονομία

Σημαντική παρέμβαση Χέλμουτ Σμιτ υπέρ της διαγραφής χρέους

Χελμουτ_Σμιτ.jpg

Πεπεισμένος ότι χρειάζεται ένα επενδυτικό πρόγραμμα προς όφελος της Ελλάδος και ταυτόχρονα μια συμφωνία για τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους της, που δεν πρόκειται ποτέ να μπορέσει να αποπληρώσει, δηλώνει ο πρώην καγκελάριος της τότε Δυτικής Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χέλμουτ Σμιτ, του οποίου το πολιτικό βεληνεκές ξεπερνάει τα σύνορα της χώρας του, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις Αθήνας-πιστωτών κρίνει ότι βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο όπως και πριν και εκτιμά ότι η Eλλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να πληρώσει το τεράστιο χρέος της. Τονίζει δε ότι στην πραγματικότητα πολλά από τα δισεκατομμύρια ευρώ της βοήθειας προς την Ελλάδα βρίσκονται στα βιβλία μόνο.

Ο Χέλμουτ Σμιτ χαρακτηρίζει απολύτως ανεπιθύμητη την οποιαδήποτε συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Αναφερόμενος στο μέλλον της Ευρώπης λέει ότι δεν το βλέπει τόσο θετικά όπως πριν από 6 μήνες, αλλά συνεχίζει να το βλέπει θετικά και παραμένει -όπως τονίζει- Ευρωπαίος.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει αντιδράσει με ασυνέπεια μόνο στην περίπτωση της Ελλάδας, τονίζει ο Χέλμουτ Σμιτ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα τα οποία πιέζουν την Ευρώπη και για τα οποία δεν προσφέρονται λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα

Γερμανία: H Ελλάδα από την Κυριακή βγαίνει από τη λίστα με τις «επικίνδυνες» χώρες

Τουρισμος τουριστες Κρητη

Η Ελλάδα δεν θα περιλαμβάνεται από την Κυριακή στον κατάλογο με τις «περιοχές κινδύνου» λόγω του κορωνοϊού, επισημαίνει το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», στα στοιχεία του οποίου βασίζονται και οι σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν ήδη αφαιρεθεί από την κατηγορία «κινδύνου» οι περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου και το Άγιον Όρος.

Μαζί με την Ελλάδα, από τη λίστα αφαιρούνται μεθαύριο σχεδόν ολόκληρη η Γαλλία, η Ελβετία και το Βέλγιο. Όποιος φθάνει στη Γερμανία από κάποια από αυτές τις περιοχές δεν θα υπόκειται στο εξής σε κανέναν από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς του προηγούμενου διαστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 23 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Τέλος οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους και στην Ισπανία

Κικίλιας: Μετά το καλοκαίρι οι αποφάσεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού