Ελλάδα

Οικονομία

Κόσμος

To Euroworking Group θα εξετάσει το αίτημα για βοήθεια από τον ΕSM

esm.jpg

Ο Mισέλ Ρέινς, εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε μέσω twitter ότι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για πρόγραμμα βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) θα εξεταστεί από την Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (Euroworking Group) και όχι από το Eurogroup.

O ίδιος εκπρόσωπος εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η εξέταση του ελληνικού αιτήματος μπορεί να εξεταστεί από το Euroworking Group και δεν συντρέχει λόγος να συγκληθεί τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Κόσμος

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν καλώντας τον Ερντογάν να βοηθήσει στρατιωτικά τη Χαμάς

παλαιστινη

Το παιχνίδι του Ερντογάν έπαιξαν το μεσημέρι χιλιάδες Παλαιστίνιοι, που πραγματοποίησαν διαδήλωση μετά από την προσευχή της Παρασκευής στο τζαμί Αλ Άκσα, στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

Οι διαδηλωτές φώναζαν ρυθμικά «Ερντογάν- Ερντογάν» και «για όνομα του Θεού, Τουρκία», καλώντας τον πρόεδρο της Τουρκίας να βοηθήσει στρατιωτικά την Χαμάς στην σύρραξη με τον ισραηλινό στρατό, όπως κατέγραψε η τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ».

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση της Διοίκησης των Ισλαμικών Ιδρυμάτων της Ιερουσαλήμ, «πάνω από 20.000 Παλαιστίνιοι έλαβαν μέρος στην προσευχή της Παρασκευής»- και πολλοί από αυτούς έλαβαν μέρος στην διαδήλωση που ακολούθησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεσανατολικό: "Βροχή" από βόμβες έριξε το Ισραήλ στη Γάζα τη νύχτα

Πόλεμος νεύρων από το Ισραήλ στη Γάζα: Ανακοίνωσαν χερσαία εισβολή και μετά τη διέψευσαν!

Συμβούλιο Ασφαλείας: Οι ΗΠΑ μπλόκαραν κοινή δήλωση για τη σύρραξη Ισραηλινών - Παλαιστινίων