Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνέλαβαν Αμερικανούς για κατασκοπεία στη Βενεζουέλα

Συνέλαβαν Αμερικανούς για κατασκοπεία στη Βενεζουέλα
 clock 10:28 | 01/03/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Στη Βενεζουέλα συνελήφθησαν Αμερικάνοι πολίτες, οι οποίοι φέρεται πως εμπλέκονται σε «δραστηριότητες κατασκοπείας», σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο πρόεδρος της χώρας Νικολά Μαδούρο και τόνισε ότι θα απαιτείται από τους πολίτες των ΗΠΑ θεώρηση, προκειμένου να ταξιδέψουν στη χώρα.
 

Επιπλέον, επεσήμανε ότι η κυβέρνησή του θα απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε ορισμένους αξιωματούχους των ΗΠΑ, ως απάντηση σε ένα ανάλογο μέτρο που εφάρμοσε η κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα.

«Ορισμένοι πολίτες των ΗΠΑ βρίσκονται υπό κράτηση για συγκεκαλυμμένες δραστηριότητες, κατασκοπεία αλλά και την απόπειρα να κερδίσουν την εύνοια ανθρώπων στις πόλεις κατά μήκος των ακτών της Βενεζουέλας», είπε, προσθέτοντας ότι ένας Αμερικανός πολίτης λατινικής καταγωγής συνελήφθη κοντά στη συνοριακή πόλη Τακίρα.

Εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Καράκας αρνήθηκε να σχολιάσει επικαλούμενος έλλειψη οποιασδήποτε επίσημης διπλωματικής επικοινωνίας με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Βενεζουέλας παραμένουν τεταμένες για τουλάχιστον μία δεκαετία. Πρόσφατα ο Μαδούρο κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι παρείχαν βοήθεια στο σχεδιασμό πραξικοπήματος, «κάτι που ο Λευκός Οίκος απέρριψε ως γελοίο».

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis