Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

735.000 ευρώ για διαδικτυακή πύλη δίνει ο ΕΟΤ σε υπό πτώχευση Ελληνική εταιρία στις ΗΠΑ

Image
735.000 ευρώ για διαδικτυακή πύλη δίνει ο ΕΟΤ σε υπό πτώχευση Ελληνική εταιρία στις ΗΠΑ
 clock 19:45 | 09/01/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Τελικά η Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία τα πάντα μπορούν να συμβούν. Την περιπέτεια της Velti σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο τη γνωρίζουν και οι πέτρες. Ειδικότερα, η κλυδωνιζόμενη ελληνική εταιρεία τηλεπικοινωνιακών εφαρμογών αν και συνεχίζει τη λειτουργία της στις ΗΠΑ επί της ουσίας βρίσκεται σε καθεστώς υπό πτώχευση εταιρείας με παράλληλη προστασία του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα.

Η Velti το 2008 είχε θετικές ταμειακές ροές, αλλά το φιλόδοξο όραμα της ένταξης στον Nasdaq και το προαπαιτούμενο κύκλου εργασιών άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων οδήγησε τους μετόχους σε μια επιθετική πολιτική αυξησης του τζίρου μεγάλο μέρος του οποίου είναι αυτά τα ποσά που εμφανίζονται σήμερα ως, μη εισπράξιμα. Ε αυτούς τους τζίρους τώρα έρχεται να τονώσει με τα χρήματα του δοκιμαζόμενου Έλληνα η διοίκηση του ΕΟΤ αναθέτοντας έργο αξίας 735 χιλ. ευρώ σε μια εταιρεία ηοποία κανένας δεν γνωρίζει εάν θα βρίσκεται σύντομα σε θέση να το παραδώσει, για να μην πούμε εάν θα βρίσκεται εν λειτουργία!  

Ειδικότερα, ο ΕΟΤ ανέθεσε στην ένωση εταιρειών iKnowHow, Velti και Digital Rum την υλοποίηση του υποέργου 2 «Σχεδιασμός και ανάπτυξη Πύλης, προμήθεια εξοπλισμού, ανάπτυξη εφαρμογών και ψηφιακών διαδρομών και πολυμεσική ολοκλήρωση τουριστικών εμπειριών», της Πράξης «Πολυμεσική και Πολυτροπική διαδικτυακή προβολή του πολιτισμού και του τουρισμού της χώρας».
 
Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου μειώθηκε από 735.300 ευρώ που είχε αποφασιστεί να διατεθεί αρχικά σε 427.613 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο ανάδοχος θα αναλάβει την ανάπτυξη ενός πολυμεσικού πολυτροπικού περιβάλλοντος, στο πλαίσιο του οποίου η νέα διαδικτυακή πύλη του ΕΟΤ θα αποτελέσει μέρος των δράσεων που θα βοηθήσουν στον προσδιορισμό της ταυτότητας της Ελλάδας. Η υπουργός Τουρισμού άραγε κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη τι λέει για το θέμα; Και – ελπίζουμε πως δεν θα συμβεί – τι θα πει εάν η Velti δεν τα καταφέρει να επιβιώσει και τελικά δεν παραδώσει το έργο που της αναλογεί;
 

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis