Ειδήσεις

Ελλάδα

Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν 3.000 πρόσφυγες

πρόσφυγες πειραιάς

Στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάστηκαν το πρωί από τρία επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία τουλάχιστον 3.600 μετανάστες. Συγκεκριμένα το «blue star 1» μετέφερε από Χίο-Μυτιλήνη 1.163 άτομα, το «Νήσος Ρόδος» 1.083 από Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο και το «blue star patmos» 1.392 άτομα από Χίο Μυτιλήνη. 
Το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή αποβίβαση και μετακίνηση των μεταναστών προς τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά. 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ελλάδα

Κορωνοϊός - Λινού: Πώς πρέπει να γίνονται τα παιδικά πάρτι

παιδικό πάρτι

Τον προβληματισμό της για την πορεία της πανδημίας στην χώρα και τον χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

Όπως είπε η κ. Λινού στον ΑΝΤ1, αν συνεχίσουμε να έχουμε τον ρυθμό εμβολιασμού που έχουμε σήμερα και να μην τηρούμε τα μέτρα προστασίας σε κλειστούς χώρους, όπως και στα μέσα μεταφοράς θα δούμε τα κρούσματα να εκτοξεύονται.

Τόνισε ακόμα ότι η μετάλλαξη Δέλτα δεν συγκρίνεται με τις προηγούμενες, καθώς είναι πολύ μεταδοτική.

Παράλληλα, αναφερόμενη στην μετάδοση του κορωνοϊού στα παιδιά, υπογράμμισε ότι και τα πάρτι είναι πρόβλημα και σημείωσε ότι τα παιδικά πάρτι πρέπει να γίνονται αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους και με μάσκα, καθώς και να υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των παιδιών.

Για τα κρούσματα στα σχολεία και πως θα αποφευχθεί η μετάδοση του ιού, η κ. Λινού τόνισε ότι θα έπρεπε με το πρώτο κρούσμα στην τάξη να γίνεται αμέσως self test σε όλα τα παιδιά του τμήματος και μετά από τρεις ημέρες να γίνεται μοριακό τεστ από τον ΕΟΔΥ ώστε να αποφύγουμε την μετάδοση.

Σημείωσε ακόμα ότι τεστ θα πρέπει να κάνουν και τα εμβολιασμένα παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. σε ιστοσελίδες και social media που στρέφονται κατά της δημόσιας υγείας

Δολοφονία Τοπαλούδη: Μεταγωγή στη Ρόδο για τον 23χρονο

Αλλαγή ώρας: Τελικά θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας φέτος;

ESPA BANNER