Κόσμος

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός στηρίζει την Ελλάδα για το προσφυγικό

πρόσφυγες

Με ιδιαίτερα θετικά λόγια αναφέρθηκε στην Ελλάδα και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Μαρκ Ρούτε, πρωθυπουργός της Ολλανδίας και προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ γι΄ αυτό το εξάμηνο. 

Μιλώντας σε Ολλανδούς δημοσιογράφους, ο Μ. Ρούτε αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, κατά την οποία του εξέφρασε την εκτίμησή του για την πρόοδο που έχει σημειωθεί μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας σε σχέση με τη συμφωνία επανεισδοχής μη Σύριων οικονομικών μεταναστών, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας. 

Επιπλέον, εξέφρασε τη στήριξή του για όλη τη δουλειά που έχει κάνει μέχρι στιγμής η Ελλάδα σε αυτό το ζήτημα και χαιρέτισε την προγραμματισμένη συνάντηση που θα έχει στις 8 Μαρτίου ο Α. Τσίπρας με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου στη Σμύρνη, χαρακτηρίζοντάς την μια πολύ σημαντική συνάντηση, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.

Κόσμος

Το Σάββατο η εξόδιος ακολουθία για τον μακαριστό Επίσκοπο πρώην Ερζεγοβίνης

Σκήνωμα επισκόπου Ερζεγοβίνης Αθανασίου

Αρχιερατικό συλλείτουργο με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων τελέστηκε το πρωί ενώπιον του σκηνώματος του μακαριστού επισκόπου πρώην Ερζεγοβίνης Αθανάσιου στον Καθεδρικό Ναό του Trebinje.

Στο συλλείτουργο έλαβαν μέρος ο επιχώριος επίσκοπος Ερζεγοβίνης Δημήτριος καθώς και ο επίσκοπος Ντύσελντορφ Γρηγόριος του Πατριαρχείου Μόσχας.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού κυρού Αθανασίου θα τελεσθεί αύριο στις 10 στον Καθεδρικό Ναό του Trebinje ενώ θα ακολουθήσει πομπή μέχρι τη Μονή Tvrdoš, στο κοιμητήριο της οποίας πρόκειται να ταφεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορωνοϊός: Στο "βαθύ κόκκινο" ο Δήμος Ανωγείων - Προειδοποίηση για Ρέθυμνο και Χανιά

Κάιρο: Τρισάγιο στον Άγ. Γεώργιο από τον Πατριάρχη Θεόδωρο

Κύπρος: Τι απαντά ο καθηγητής Χρ. Οικονόμου στην κυβέρνηση για το τραγούδι της Eurovision