Κόσμος

Νεκρός ο "υφυπουργός πολέμου" του Ι.Κ.

ισλαμικό Κράτος

Ο «υφυπουργός πολέμου» του Ισλαμικού Κράτους και ένας ανώτερος στρατιωτικός διοικητής της τζιχαντιστικής οργάνωσης σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, κοντά στη Μοσούλη του Ιράκ, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Στην επιδρομή, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου, σκοτώθηκε ο Μπασίμ Μουχάμαντ Άχμαντ Σουλτάν αλ Μπατζαρί, «υφυπουργός πολέμου» του Ι.Κ., ο οποίος είχε διευθύνει την κατάληψη της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές το 2014, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αμερικανικού Πενταγώνου, Πίτερ Κουκ.

Κόσμος

Υπόθεση Ναβάλνι: Έτοιμες οι κυρώσεις της ΕΕ κατά τεσσάρων Ρώσων αξιωματούχων

Αλεξέι Ναβάλνι

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ολοκλήρωσε τις κυρώσεις που θα επιβάλει σε τέσσερις υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους για τον ρόλο τους στην σύλληψη του επικριτή του Κρεμλίνου, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου, η σχετική νομική πράξη έχει ήδη ληφθεί σε γραπτή μορφή και «σύντομα» θα αναρτηθεί στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ.

Οι τέσσερις υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι στους οποίους αποφασίσθηκε να επιβληθούν κυρώσεις είναι ο Γενικός εισαγγελέας της Ρωσίας Ίγκορ Κρασνόφ, ο επικεφαλής της Ανακριτικής Επιτροπής (που είναι το ανάλογο του αμερικανικού FBI) Αλεξάντρ Μπαστρίκιν, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών της Ρωσίας Αλεξάντρ Καλάσνικοφ και ο διοικητής της Ρωσικής Εθνοφρουράς Βίκτορ Ζόλοτοφ.

Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν την απαγόρευση εισόδου των εν λόγω αξιωματούχων στην ΕΕ όπως και το «πάγωμα» των περιουσιακών τους στοιχείων, σύμφωνα με το πλαίσιο του νέου εργαλείου κυρώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που υιοθέτησε η ΕΕ στα τέλη του προηγούμενου έτους.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός - Τουρκία: Η χαλάρωση του lockdown ανησυχεί τους γιατρούς

Φιλιππίνες: Ξήλωσαν γυναίκα πρέσβη γιατί ξυλοκοπούσε την οικιακή της βοηθό

Κορωνοϊός - Ισπανία: Στα 4 εκατ. έφτασαν οι άνεργοι τον Φεβρουάριο