Κόσμος

Μακελειό στη Βαγδάτη - Ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος

βαγδατη επιθεση

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση που έπληξε το βράδυ του Σαββάτου  συνοικία της κεντρικής Βαγδάτης, δήλωσαν αξιωματούχοι. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE.

Η έκρηξη έπληξε τη συνοικία Καράντα, όπου πηγαίνουν πολλοί κάτοικοι για τις αγορές τους εν όψει της γιορτής για το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, ανέφεραν ιρακινοί αξιωματούχοι.
Ο Σάαντ Μάαν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ, δήλωσε ότι η έκρηξη οφειλόταν σε ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, που πυροδοτήθηκαν κοντά σε ένα εστιατόριο. Πολλά καταστήματα πήραν φωτιά μετά την έκρηξη, πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΠΕ

Κόσμος

Πεκίνο: Προωθεί ακόμη περισσότερο τη φιλελευθεροποίηση της κινεζικής αγοράς

Πεκίνο

Το Πεκίνο θα εξακολουθήσει να οικοδομεί ένα επιχειρηματικό περιβάλλον, το οποίο θα στηρίζεται στις αρχές της αγοράς και θα διέπεται από το νόμο και τους κανόνες της διεθνούς οικονομικής και επιχειρηματικής πρακτικής, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ετήσιας διάσκεψης του 13ου Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου της Κίνας.

Η Κίνα θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο το άνοιγμα των φορέων και των υπηρεσιών, θα προωθήσει τη φιλελευθεροποίηση και την εξυπηρέτηση του εμπορίου και των επενδύσεων, ενώ θα επιτύχει αμοιβαία πλεονεκτήματα και κοινή ανάπτυξημε τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, δήλωσε ο Τσανγκ Γεσούι, εκπρόσωπος της 4ης διάσκεψης ετήσιας διάσκεψης του 13ου Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου, του κινεζικού κοινοβουλίου.

 

περισσότερες ειδήσεις: 

Βενιζέλειο - κορωνοϊός: Κλείνει η Αιματολογική Κλινική - Τι θα γίνει με τους ασθενείς

Λουμπούνης στο Ράδιο Κρήτη: Κρυφή διασπορά κορωνοϊού από τις επισκέψεις στα σπίτια

Ψυχοσάββατο: Τι συμβολίζει για ζωντανούς και νεκρούς