Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

To Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση στο βόρειο Σινά

ισλαμικό Κράτος
 clock 23:23 | 25/11/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την Παρασκευή την ευθύνη για την επίθεση σε ένα σημείο ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας που συνέβη αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Βόρειο Σινά στην Αίγυπτο και είχε ως αποτέλεσμα 15 νεκρούς στρατιώτες.

Η ανακοίνωση της τζιχαντιστικής οργάνωσης υπογράμμισε ότι ανατίναξε το σημείο ελέγχου, σημειώνοντας πως: «Ένας αριθμός στρατιωτών του χαλιφάτου εξαπέλυσε επίθεση στο σημείο αποστατών του αιγυπτιακού στρατού στο χωριό Σαμπέλ, νοτιοδυτικά της πόλης Αρίς, ενώ στις συγκρούσεις που ακολουθήσουν, οι τζιχαντιστές, χρησιμοποιώντας ελαφρύ και μεσαίο οπλισμό, κατόρθωσαν να σκοτώσουν 15 μέλη των δυνάμεων του σημείου ασφαλείας».

«Μια ένοπλη ομάδα τρομοκρατών επιτέθηκε σε ένα σημείο ελέγχου στο βόρειο Σινά την Πέμπτη το βράδυ χρησιμοποιώντας τετρακίνητα οχήματα τα οποία ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες», ανέφερε ο αιγυπτιακός στρατός, κάνοντας λόγο για 12 νεκρούς στρατιώτες.

Εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις τζιχαντιστών, κυρίως στην αραιοκατοικημένη χερσόνησο του Σινά.

Οι επιθέσεις έχουν κλιμακωθεί αφότου ο στρατός ανέτρεψε το 2013 τον τότε πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, τον ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων, του παλιότερου ισλαμιστικού κινήματος της Αιγύπτου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis