Κόσμος

Γαλλία: Ποιος ήταν ο μακελάρης της Νίκαιας

Νίκαια

Και ενώ ακόμη παραμένει αδιευκρίνιστο αν πρόκειται για οργανωμένο χτύπημα του ΙSIS, ή για ένα μοναχικό λύκο που χτύπησε τη Νίκαια, έρχονται στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη. 

Συγκεκριμένα, κατά πληροφορίες, από την ταυτότητα που βρέθηκε μέσα στο φορτηγό που σκόρπισε το θάνατο, ο οδηγός του και δράστης του μακελειού είναι ένας 31χρονος, διπλής εθνικότητας, Γαλλοτυνήσιος, κάτοικος Νίκαιας γεννημένος στην Τυνησία. 

Σύμφωνα με το BFMtv ο δράστης ήταν γνωστός στην αστυνομία για βίαιη συμπεριφορά, κλοπές, χρήση όπλων, αλλά όχι για γεγονότα που σχετίζονται με τρομοκρατία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν ήταν γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες. Είναι επίσης γνωστό ότι είχε νοικιάσει το φορτηγό με το οποίο έκανε την επίθεση. Επίσης αναφέρει ότι μέσα στο φορτηγό βρέθηκε ένα όπλο, ένα πιστόλι, μία ανενεργή βόμβα και ψεύτικα όπλα. 

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν είχε συνεργούς, πάντως, νωρίτερα υπήρξαν αναφορές ότι είχε, ότι κατάφεραν να διαφύγουν μετά το μακελειό και ότι η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του. 

Η Ιταλία ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα με τη Γαλλία

Τη σκυτάλη μετά την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας της Ισπανίας στα σύνορα με την Γαλλία, λαμβάνει η Ιταλία, έπειτα από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 84 ανθρώπων.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, η Ιταλία θα ενισχύσει τους ελέγχους σε τρία οδικά σημεία διέλευσης προς την Γαλλία και στη σιδηροδρομική σύνδεση Ventimiglia. Ταυτόχρονα, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών έγραψε νωρίτερα στο Twitter «ο μηχανισμός ασφαλείας έχει ενεργοποιηθεί», ενώ ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει σε ενημέρωση για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας αργότερα σήμερα το πρωί.

"Είναι προφανές ότι έχουν τεθεί σε εφαρμογή μέτρα ενίσχυσης των συνόρων", φέρεται να είχε δηλώσει σήμερα ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών στο τηλεοπτικό κανάλι La Sexta, ενώ πρόσθεσε ότι έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση για τις 9:00 π.μ. τοπική ώρα (10:00 π.μ. ώρα Ελλάδας) για να γίνει εκτίμηση της τρομοκρατικής απειλής στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ

Κόσμος

ΕΜΑ: Το εμβόλιο της Pfizer μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και ένα μήνα σε θερμοκρασίες ψυγείου

pfizer εμβόλιο

Μέχρι ένα μήνα μπορεί να συντηρηθεί σε θερμοκρασίες ψυγείου (2-8 βαθμούς Κελσίου) το σφραγισμένο φιαλίδιο του εμβολίου της Pfizer/BioNtech που έχει απομακρυνθεί από συνθήκες κατάψυξης, αναφέρει ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Ειδικότερα, η επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP) συνέστησε αλλαγή στις εγκεκριμένες συνθήκες αποθήκευσης του εμβολίου Comirnaty για την αντιμετώπιση της COVID-19 που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer, η οποία θα διευκολύνει τον χειρισμό του εμβολίου σε κέντρα εμβολιασμού σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ΕΜΑ συμπληρώνει ότι αυτή η αλλαγή παρατείνει την εγκεκριμένη περίοδο αποθήκευσης του μη ανοιγμένου αποψυγμένου φιαλιδίου στους 2-8 ° C (δηλ. σε κανονικό ψυγείο μετά την απομάκρυνση από συνθήκες κατάψυξης) από πέντε ημέρες σε ένα μήνα (31 ημέρες).

Η αλλαγή εγκρίθηκε μετά από αξιολόγηση πρόσθετων δεδομένων μελέτης που υποβλήθηκαν στον EMA από τον κάτοχο της άδειας κυκλοφορίας. Η αυξημένη ευελιξία στην αποθήκευση και το χειρισμό του εμβολίου αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον σχεδιασμό και τον εφοδιασμό των κρατών-μελών.

ειδησεις σημερα

Ταξίδι με πλοίο - Δήλωση Υγείας: Το απαραίτητο έγγραφο για κάθε επιβάτη

Self-test: Με χειρόγραφη βεβαίωση στα σχολεία,αν δεν λειτουργεί η πλατφόρμα

Κορωνοϊός- Βρετανία: Να μπει και η Ελλάδα στην «πράσινη» λίστα, ζητάει ο επικεφαλής του Χίθροου