Κόσμος

Ερντογάν: Η καταδίωξη των τρομοκρατών θα είναι ανελέητη

τουρκία πραξικόπημα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι οι τουρκικές αρχές θα συνεχίσουν να καταδιώκουν ανελέητα κι αδιάκοπα τις εξτρεμιστικές οργανώσεις. 

Αυτό είπε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στην πόλη Γκαζιάντεπ, όπου ένας βομβιστής αυτοκτονίας που πιστεύεται πως είχε την υποστήριξη του Ισλαμικού Κράτος επιτέθηκε εναντίον ενός γάμου πριν από λίγες ημέρες και σκότωσε 54 ανθρώπους.

«Οι επιχειρήσεις μας εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων θα συνεχιστούν έως το τέλος» δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του που κρατούσαν σημαίες της Τουρκίας, αναφέροντας ως εξτρεμιστικές οργανώσεις το Ισλαμικό Κράτος, τους Κούρδους μαχητές του PKK και τους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο κατηγορεί η Άγκυρα ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε επιπλέον ότι οι τουρκικές στη Συρία προσφέρουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις περιοχές τους, οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, την ευκαιρία να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Μεταξύ άλλων από την πόλη της Τζαράμπλους. «Οι άνθρωποι στους οποίους ανήκει επιστρέφουν» υπογράμμισε.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε επίσης ότι θα εγκρίνει την επαναφορά της θανατικής ποινής εφόσον η τουρκική Εθνοσυνέλευση δώσει το πράσινο φως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος

Πεκίνο: Προωθεί ακόμη περισσότερο τη φιλελευθεροποίηση της κινεζικής αγοράς

Πεκίνο

Το Πεκίνο θα εξακολουθήσει να οικοδομεί ένα επιχειρηματικό περιβάλλον, το οποίο θα στηρίζεται στις αρχές της αγοράς και θα διέπεται από το νόμο και τους κανόνες της διεθνούς οικονομικής και επιχειρηματικής πρακτικής, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ετήσιας διάσκεψης του 13ου Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου της Κίνας.

Η Κίνα θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο το άνοιγμα των φορέων και των υπηρεσιών, θα προωθήσει τη φιλελευθεροποίηση και την εξυπηρέτηση του εμπορίου και των επενδύσεων, ενώ θα επιτύχει αμοιβαία πλεονεκτήματα και κοινή ανάπτυξημε τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, δήλωσε ο Τσανγκ Γεσούι, εκπρόσωπος της 4ης διάσκεψης ετήσιας διάσκεψης του 13ου Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου, του κινεζικού κοινοβουλίου.

 

περισσότερες ειδήσεις: 

Βενιζέλειο - κορωνοϊός: Κλείνει η Αιματολογική Κλινική - Τι θα γίνει με τους ασθενείς

Λουμπούνης στο Ράδιο Κρήτη: Κρυφή διασπορά κορωνοϊού από τις επισκέψεις στα σπίτια

Ψυχοσάββατο: Τι συμβολίζει για ζωντανούς και νεκρούς