Skip to main content
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βιάννος: Κατεπείγουσα συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής για την λειψυδρία

λειψυδρια
 clock 08:49 | 29/08/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Κατεπείγουσα συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής για την ενίσχυση του Δήμου Βιάννου, απέναντι στο φαινόμενο της λειψυδρίας.

Με τη μορφή του κατεπείγοντος, πραγματοποιείται σήμερα 29.08.24  δια ζώσης συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Βιάννου. Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στην Άνω Βιάννο στις 11:30 π.μ., με σκοπό τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης για θέματα που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση του Δήμου, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας.

Επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι στόχος της συνεδρίασης είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας μέσω της βελτίωσης του επιπέδου διαχείρισης των υδάτων και της βελτίωσης των υποδομών παροχής πόσιμου νερού. 

Συγκεκριμένα τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής είναι τα εξής:

«1.Έγκριση υποβολής πρότασης με τίτλο «Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας ΙΙ» στο «ΤΠΑ Υπουργείου Εσωτερικών», άξονας προτεραιότητας: 2.6 «Παροχή πόσιμου νερού και διαχείριση υδάτων»

2.Έγκριση υποβολής πρότασης του Δήμου Βιάννου, με τίτλο «προμήθεια δεξαμενής και υλικών για αντικατάσταση δικτύων άρδευσης Δήμου Βιάννου» στο ΠΠΑ Περιφέρειας Κρήτης, στον Άξονα Προτεραιότητας: 2.9 «Ανάπτυξη υποδομών και προστασία περιβάλλοντος (μικρά φράγματα, αρδευτικά δίκτυα, ύδρευση-αποχέτευση, αντιπλημμυρικά κλπ)»

Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα επειδή θα πρέπει άμεσα η Δημοτική επιτροπή να λάβει αποφάσεις με τις οποίες θα εγκρίνεται η υποβολή προτάσεων τόσο στο ΤΠΑ του Υπουργείου Εσωτερικών, «Άξονας προτεραιότητας: 2.6 «Παροχή πόσιμου νερού και διαχείριση υδάτων», όσο και στο ΠΠΑ Περιφέρειας Κρήτης, στον Άξονα Προτεραιότητας: 2.9 «Ανάπτυξη υποδομών και προστασία περιβάλλοντος (μικρά φράγματα, αρδευτικά δίκτυα, ύδρευση-αποχέτευση, αντιπλημμυρικά κλπ)» , και οι σχετικές ημερομηνίες υποβολής των προτάσεων λήγουν σύντομα και είναι δεσμευτικές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε έργα αναβάθμισης αγροτικών οδών ο Δήμαρχος Χερσονήσου

Παρεμβάσεις για τη βελτίωση της σχολικής στέγης στο Δήμο Αγίου Νικολάου

Δήμος Χανίων: Πεζοδρόμια και πεζόδρομοι έξω από σχολεία

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis