Αθλητικά

Τέσσερις ομάδες έκλεισαν θέση για τους "8" του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ

italia.jpg

Η Αργεντινή με την Πολωνία από τον 9ο Όμιλο και η Σερβία με την Ισπανία από τον 10ο, εξασφάλισαν ήδη μια θέση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

Στα σημερινά ματς της πρώτης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης, δεν είχαμε μεγάλες συγκινήσεις. Η Ισπανία κέρδισε δύσκολα στο τέλος την Ιταλία όπως και η Πολωνία τη Ρωσία ενώ εντυπωσιακές νίκες πανηγύρισαν η Σερβία επί του Πουέρτο Ρίκο και η Αργεντινή σε βάρος της Βενεζουέλας.

Στα ντέρμπι της Κυριακής (Πολωνία-Αργεντινή και Σερβία-Ισπανία) θα κριθεί η πρώτη θέση των Ομίλων. Υπενθυμίζουμε ότι το μεγάλο παιχνίδι της ελληνικής ομάδας με τις ΗΠΑ στη Σενζέν, το οποίο θα κρίνει ουσιαστικά την πορεία της Εθνικής μας, θα διεξαχθεί το Σάββατο (3.30μμ).
 
 
Συνοπτικά τα σημερινά αποτελέσματα, οι βαθμολογίες και η συνέχεια:
Θ’ ΟΜΙΛΟΣ
Βαθμολογία
                        Ν-Η
1) Αργεντινή    4-0
2) Πολωνία       4-0
3) Βενεζουέλα  2-2
4) Ρωσία          2-2
1η αγωνιστική
Πολωνία – Ρωσία  79-74
Αργεντινή- Βενεζουέλα 87-67
2η αγωνιστική (Κυριακή)
Πολωνία – Αργεντινή, 3μ.μ.
Βενεζουέλα – Ρωσία, 11π.μ.
Ι’ ΟΜΙΛΟΣ
Βαθμολογία
                     Ν-Η
1) Σερβία       4-0
2) Ισπανία      4-0
3 Ιταλία           2-2
4) Πουέρτο Ρίκο   2-2
1η αγωνιστική
Ισπανία – Ιταλία  67-60
Σερβία – Πουέρτο Ρίκο 90-47
2η αγωνιστική (Κυριακή)
Ισπανία – Σερβία, 3:30μ.μ.
Πουέρτο Ρίκο – Ιταλία, 11:30π.μ.

Αθλητικά

Αναβλήθηκαν και οι Μεσογειακοί Αγώνες

Μεσογειακοί Αγώνες

Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων και η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλγερίας αποφάσισαν από κοινού να αναβάλουν για έναν χρόνο τους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν, οι οποίοι αντί για το 2021, θα διεξαχθούν το 2022, ύστερα από αίτημα της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη μετά από διαβουλεύσεις και λεπτομερή αξιολόγηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως από τον κορωνοϊό. Ο φόβος πως η διοργάνωση θα αποδυναμωθεί σημαντικά, καθώς θα πέσει πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έφερε τη σύμφωνη γνώμη όλων των πλευρών, να μετατεθούν για το 2022. Οι διοργανωτές τόνισαν πως η αλλαγή έγινε με στόχο την αναβάθμιση της διοργάνωσης, αλλά να εξασφαλιστεί και η προετοιμασία των αθλητών που θα συμμετάσχουν σε αυτήν, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι ακριβείς ημερομηνίες της διεξαγωγής των 19ων Μεσογειακών Αγώνων, το 2022, στο Οράν της Αλγερίας, θα γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα.