Αθλητικά

Προς επ' αόριστον αναβολή η σέντρα της Super League 2

super-league-2-2.jpg

Η σέντρα της Super League 2 είναι προγραμματισμένη για το προσεχές Σαββατοκύριακο (28-29/9) αλλά όπως όλα δείχνουν το πρωτάθλημα πάει για επ' αόριστον αναβολή λόγω οικονομικών θεμάτων. Διαβάστε αναλυτικά...

Η Super League 2 ξεκινάει κανονικά αυτό το Σαββατοκύριακο (28-29/9), όμως όπως όλα δείχνουν το πρωτάθλημα οδηγείται προς επ' αόριστον αναβολή και ο λόγος η διαφωνία με την ΕΡΤ για τα ποσά που θα πρέπει να διανεμηθούν στις ομάδες.

Συγκεκριμένα, η αρχική πρόταση για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση και η δημιουργία της Super League 2, προέβλεπε κεντρικό συμβόλαιο στα 12 εκατομμύρια ευρώ με τις τρεις ομάδες που θα υποβιβάζονταν από την Super League να πληρώνονταν βάσει των περσινών τους συμβολαίων. Οι υπόλοιπες 9 ομάδες τις κατηγορίας από την άλλη μεριά, θα έπαιρναν ένα ποσό της τάξης των 800 χιλιάδων ευρώ η καθεμιά περίπου.
Αυτή η συμφωνία βέβαια είχε κλείσει όταν υπήρχε και διαφορετική κυβέρνηση στα «πράγματα». Η Νέα Δημοκρατία πήρε τη «σκυτάλη» από τον ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούνιο και άλλαξε τα οικονομικά δεδομένα μέχρι τότε για τις ομάδες. Συγκεκριμένα, η ΕΡΤ πρότεινε μείωση στα ποσά των τηλεοπτικών τους συμβολαίων γύρω στο 60%.

Οι ομάδες της Super League 2 δεν δέχτηκαν όπως ήταν φυσικό τη νέα πρόταση της κρατική τηλεόρασης και οδηγηθήκαμε σε αδιέξοδο.
Πλέον αναμένεται να συγκληθεί γενική συνέλευση από την Αρμόδια αρχή για να παρθούν οριστικές αποφάσεις για το μέλλον του πρωταθλήματος. Όπως όλα δείχνουν η απόφαση που θα ληφθεί από τους ιθύνοντες της Super League 2 θα είναι για επ' αόριστον αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος.

Να θυμίσουμε το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Super League 2:
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ (16.00)
Απόλλων Λάρισας - Κέρκυρα
ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ (16.00)
Δόξα Δράμας - ΑΕ Καραϊσκάκης
Απόλλων Πόντου – Χανιά
Απόλλων Σμύρνης – Εργοτέλης ΓΣ 88
Παναχαϊκή 1891 – ΠΑΣ Γιάννινα 1966
Α.Ο Πλατανιάς – Λεβαδειακός

Αθλητικά

Αναβλήθηκαν και οι Μεσογειακοί Αγώνες

Μεσογειακοί Αγώνες

Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων και η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλγερίας αποφάσισαν από κοινού να αναβάλουν για έναν χρόνο τους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν, οι οποίοι αντί για το 2021, θα διεξαχθούν το 2022, ύστερα από αίτημα της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη μετά από διαβουλεύσεις και λεπτομερή αξιολόγηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως από τον κορωνοϊό. Ο φόβος πως η διοργάνωση θα αποδυναμωθεί σημαντικά, καθώς θα πέσει πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έφερε τη σύμφωνη γνώμη όλων των πλευρών, να μετατεθούν για το 2022. Οι διοργανωτές τόνισαν πως η αλλαγή έγινε με στόχο την αναβάθμιση της διοργάνωσης, αλλά να εξασφαλιστεί και η προετοιμασία των αθλητών που θα συμμετάσχουν σε αυτήν, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι ακριβείς ημερομηνίες της διεξαγωγής των 19ων Μεσογειακών Αγώνων, το 2022, στο Οράν της Αλγερίας, θα γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα.