Αθλητικά

Πέφτουν οι υπογραφές για το μνημόνιο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο

fifa_uefa.jpg

Κρίσιμη ημέρα η σημερινή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς  η ελληνική κυβέρνηση θα υπογράψει «μνημόνιο» με UEFA-FIFA για την αναβάθμιση του.

Στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προχωρήσει σε αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο προς βελτίωση της εικόνας του σε όλα τα επίπεδα και της αξιοπιστίας του που έχει «πληγεί».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου περίπου στις 10:00 τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν και τον αντιπρόεδρο της FIFA Γκρεγκ Κλαρκ. Η συνάντηση θα γίνει παρουσία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Το ποδοσφαιρικό μνημόνιο θα περιλαμβάνει τις προτάσεις UEFA-FIFA που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, ώστε να μην μπορούν ΕΠΟ και σύλλογοι να διαμαρτυρηθούν για παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου στην χώρα. Και σκοπός της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι οι όποιες αλλαγές να έχουν την «σφραγίδα» των δύο Διεθνών Συνομοσπονδιών.

Το ποδοσφαιρικό μνημόνιο που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, θα στηριχθεί σε τέσσερις άξονες. Αρχικά η οργάνωση και οι δομές του ποδοσφαίρου και δη της ΕΠΟ, η χειραγώγηση αγώνων, η βία στα ελληνικά γήπεδα και η διαιτησία που στόχος είναι να πάει σε «ανεξάρτητα χέρια» εκτός ΕΠΟ-ΚΕΔ με παρουσία μόνιμου ξένου αρχιδιαιτητή.

Η UEFA και η FIFA θα καταθέσουν τις προτάσεις που θα υιοθετήσει η κυβέρνηση και θα αναλάβει να νομοθετήσει το προσεχές διάστημα, ενώ θα αναλάβει θα ωθήσει την ΕΠΟ στις απαιτούμενες αλλαγές του κανονισμού της. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι δύσκολα θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο εκλογής της διοίκησης της ΕΠΟ.

 

Αθλητικά

Νάστος: «Ο ΟΦΗ θα καταθέσει ένα σεβαστό ποσό, το παν η αλληλεγγύη»

nastos.png

Ο Ανέστης Νάστος ανήγγειλε μέσα από τον τηλεμαραθώνιο του ΠΣΑΠ και του gazzetta.gr την κίνηση του ΟΦΗ να καταθέσει ένα σημαντικό ποσό στηρίζοντας το εγχείρημα και έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης.  

Ο αρχηγός του ΟΦΗ εκπροσώπησε τους Ομιλήτες στον τηλεμαραθώνιο και ανακοίνωσε ότι ο σύλλογος θα καταθέσει σημαντικό ποσό στο πλαίσιο του εγχειρήματος. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ανέστης Νάστος:

«Το πιο σημαντικό είναι η αλληλεγγύη, ο συνάνθρωπος και αξίζουν συγχαρητήρια στον ΠΣΑΠ, σε όλους τους ποδοσφαιριστές και τους αθλητές. Εμείς σαν παίκτες του ΟΦΗ θα καταθέσουμε ένα σοβαρό ποσό, κάνω έκκληση στους ανθρώπους του Ηρακλείου ότι το μόνο που έχουν να κάνουν, είναι να στείλουν ένα sms».