Πραγματοποιήθηκε στο Τεχνόπολις στην Αμμουδάρα η ειδική προβολή του πρώτου επεισοδίου της σειράς ντοκιμαντέρ για τον ΟΦΗ “Black Flame Rising”.
H δυναμική πρεμιέρα της σειράς του ΟΦΗ, απέσπασε τα θετικότατα σχόλια και τα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων, ενώ πρόσφερε στιγμές συγκίνησης, όπως και μοναδικά ντοκουμέντα μέσα από τα αποδυτήρια της κρητικής ομάδας.
Πριν την έναρξη της προβολής, μίλησαν στο κοινό οι Μανώλης Βογιατζάκης, Ηλίας Πουρσανίδης, Μηνάς Λυσάνδρου, όπως και ο σκηνοθέτης, Δημήτρης Γκότσης.
Θα ακολουθήσει η Αθήνα, τη Δευτέρα 8 Μαΐου στα Village Cinemas στο The Mall Athens. Και την ίδια ημέρα, στις 21.00 το βράδυ, θα προβληθεί το πρώτο επεισόδιο από την Cosmote TV και το κανάλι του Sport24 στο YouTube.
Την παραγωγή της σειράς ντοκιμαντέρ υπογράφει η 24MEDIA PRODUCTIONS, ενώ την εκτέλεση πραγματοποίησε η INDIGO View PRODUCTIONS.
Μετά την προβολή, οι πρωταγωνιστές ήταν πολύ χαρούμενοι και εντυπωσιασμένοι από το αποτέλεσμα. Άλλωστε, και οι ποδοσφαιριστές είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν για πρώτη φορά.

Ο αρχηγός του ΟΦΗ, Κώστας Γιαννούλης, ανέφερε στις δηλώσεις του: «Ο τρόπος που λειτουργεί η ομάδα μας δημιουργεί υπερηφάνεια σε όλους μας. Είναι κάτι ξεχωριστό αυτό το πρότζεκτ. Δεν έχει ξαναγίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι ένα κειμήλιο για τον σύλλογο. Ευελπιστούμε ο κόσμος να το ευχαριστηθεί και να το απολαύσει».
Ο Πραξιτέλης Βούρος πρόσθεσε από την πλευρά του: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μια ελληνική ομάδα, γιατί είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά. Είναι πολύ όμορφο για όλους, δείχνει πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο ΟΦΗ. Είναι ένα ντοκιμαντέρ που δημιουργεί συναισθήματα και την επιθυμία να επιστρέψει η ομάδα στις δόξες που είχε στο παρελθόν και είδαμε στο πρώτο επεισόδιο».
Στο γεγονός ότι ο ΟΦΗ εξελίσσεται σε όλους τους τομείς στάθηκε ο Κοσμάς Τσιλιανίδης: «Εμείς ως ποδοσφαιριστές νιώσαμε άνετα από την πρώτη στιγμή και αυτό μας βγήκε πολύ φυσικά. Η παραγωγή και όλα τα παιδιά από το συνεργείο μάς βοήθησαν πολύ. Είναι σίγουρα ένα πρωτοποριακό πρότζεκτ για τα ελληνικά δεδομένα και δείχνει ότι ο ΟΦΗ... μεγαλώνει σε όλους τους τομείς».
Ο β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Ηλίας Πουρσανίδης, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την Κρήτη αυτό το εγχείρημα: «Νομίζω ότι σ’ αυτό το εγχείρημα αναδεικνύεται το μεγαλείο ενός συλλόγου. Ο ΟΦΗ είναι μια μεγάλη οικογένεια και αυτό είναι που χαρακτηρίζει όλη την Κρήτη. Οι οικογένειες στο νησί ανοίγουν τα σπίτια τους και έτσι ο ΟΦΗ άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του και καταγράφεται η αλήθεια του. Επίσης, καταγράφεται ένα μέρος της ιστορίας του ΟΦΗ και μ’ αυτά τα πέντε επεισόδια θα έχουμε μια μεγάλη “προίκα”, για την οποία πρέπει να είμαστε περήφανοι».
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Μηνάς Λυσσάνδρου, υπογράμμισε: «Επιβεβαιώθηκε από την ανεπίσημη προβολή του πρώτου επεισοδίου ότι είναι μια εξαιρετική παραγωγή, τόσο σε περιεχόμενο όσο και πώς έγινε τεχνικά. Η ιστορία του ΟΦΗ, η ιστορία της Κρήτης και ανθρώπων είναι ανεξάντλητη. Είναι κάτι που μας κάνει πολύ περήφανους γι’ αυτό που εκπροσωπούμε στον ΟΦΗ».

Η επίσημη σελίδα του Black Flame Rising από το Sport24.gr
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα ανεξάρτητο κινηματογραφικό συνεργείο ακολουθεί μια ομάδα της Superleague - για μια ολόκληρη σεζόν (2021-22) - και καταγράφει όλα όσα συμβαίνουν στην ΠΑΕ ΟΦΗ 1925:
Στα αποδυτήρια, στον αγωνιστικό χώρο, στα γραφεία αλλά και στις κερκίδες.
Το ΒLACK FLAME RISING είναι μια αθλητική σειρά ντοκιμαντέρ, πέντε επεισοδίων, που παρακολουθεί την αγωνιώδη προσπάθεια μιας συντροφιάς βετεράνων ποδοσφαιριστών να αναγεννήσουν την ομάδα που τους ανέδειξε: τον ΟΦΗ.
Tα 5 επεισόδια θα μεταδοθούν από την COSMOTE TV, σε ένα πρωτοποριακό εγχείρημα για ελληνική ομάδα.
Την παραγωγή της σειράς ντοκιμαντέρ υπογράφει η 24MEDIA PRODUCTIONS, ενώ την εκτέλεση πραγματοποίησε η INDIGO View PRODUCTIONS.
Το docuseries θα κάνει πρεμιέρα στην COSMOTE TV και το SPORT24 στις 08 Μαΐου.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤEΣ
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γκότσης
Έρευνα – Αρχισυνταξία: Αντώνης Ντινιακός
Σενάριο: Αντώνης Ντινιακός – Δημήτρης Γκότσης
Σύμβουλος σεναρίου: Γιάννης Φιλέρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Κόκκαλης
Μοντάζ: Θοδωρής Αρμάος – Χρήστος Γάκης
Colour: Μάνθος Σαρδής
Sound design: Pasquale Valle
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννης Σωτήρης
Post Production Coordinator: Astrid Blümlein
Graphic Design: Busy Building
Παραγωγός: Μαρία Γράψα
Παραγωγός: Κωστής Παναγιωτόπουλος
Παραγωγή: 24MEDIA PRODUCTIONS
Εκτέλεση Παραγωγής: Indigo View Productions/Ιωάννα Δάβη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ