Με συνέντευξη του στο «Athletic», ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποθεώνει τον Βασίλη Σπανούλη, με αφορμή την συνεργασία τους στην Εθνική μπάσκετ των Ανδρών, τόσο στο Προολυμπιακό του ΣΕΦ, όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.
Αναλυτικά: "Ο Σπανούλης άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο σκέφτομαι τα πράγματα. Την προσέγγισή μου προς το παιχνίδι, την αγάπη μου για το παιχνίδι. Κάποιες φορές σκέφτομαι ότι βρίσκομαι στην comfort zone μου. Πολύς κόσμος βρίσκεται σε αυτή, χωρίς να το θέλει. Πρέπει να σπρώχνεις, πρέπει να απαιτείς από τον εαυτό σου, από τους ανθρώπους γύρω σου. Και αυτός το έκανε.Άφησα την καρδιά μου στο παρκέ, το νεφρό μου, το γόνατό μου, τα άφησα όλα στο παρκέ. Εκείνος ερχόταν και μου έλεγε "η άμυνά σου δεν ήταν αρκετά καλή". Την επόμενη μέρα μου έλεγε "δεν είδα την φλόγα στα μάτια σου. Η άμυνά σου δεν ήταν αρκετά καλή". Κάθε μέρα γινόταν κάτι διαφορετικό. Με πίεζε, με πίεζε, με πίεζε, με πίεζε. Μου έλεγε "έχεις περισσότερα να δώσεις, έλα! Όταν ήμουν 29, ήμουν ο καλύτερος στην Ευρώπη και είχα back-to-back EuroLeagues. Τι κάνεις;"Όλες αυτές οι συζητήσεις με βοήθησαν να καταλάβω ότι πεινούσα για νέες προκλήσεις. Προφανώς σε εκνευρίζει, όμως σε βάζει και σε μία διάθεση να θέλεις να αποδείξεις. Δεν θέλεις και να τον απογοητεύσεις. Όπως συμβαίνει και με τους Μπακς, δεν θέλω να απογοητεύσω τον Ντοκ Ρίβερς ή τον Λίλαρντ, δεν θέλω να απογοητεύσω την ομάδα μου.
Φέτος θέλω να μείνω υγιής, να παίξω στα playoffs και να περάσω τον γ@....μένο τον πρώτο γύρο. Κάθε χρόνος είναι σημαντικός, γιατί στα 35, στα 36, στα 38 μου δεν θέλω να λέω ότι πέρασε το prime μου και δεν κατάφερα κάτι. Θέλω να κυριαρχήσω".
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Super League: Ο Τζήλος σφυρίζει το ΟΦΗ-ΠΑΟ και ο Ομπρένοβιτς το ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ