Τη μεγαλύτερη έκπληξη έως τώρα στο Euro 2024 έκανε απόψε η Σλοβακία στην Φρανκφούρτη. Η ομάδα του Φραντσέσκο Καλτσόνα με το γκολ του Ιβαν Σραντς στο 7ο λεπτό επιβλήθηκε 1-0 του Βελγίου, βάζοντας με το... καλησπέρα φωτιά στον 5ο όμιλο, μετά και τη νίκη της Ρουμανίας που προηγήθηκε επί της Ουκρανίας.
Το 4ο γκολ του άσου της Σλάβια Πράγας στην 23η συμμετοχή του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση και να δώσει ένα τεράστιο ενδιαφέρον για τη συνέχεια, μιας και στην πρεμιέρα του γκρουπ τα δύο αουτσάιντερ (Ρουμανία και Σλοβακία) έκαναν το... μπαμ.
Δύο γκολ πέτυχε στο παιχνίδι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Βελγίου σε μεγάλα τουρνουά (11 γκολ σε 22 αγώνες), Ρομέλου Λουκάκου, αλλά κανένα δε μέτρησε μετά την παρέμβαση του VAR. Ετσι, στην πρώτη τους επίσημη συνάντηση, η Σλοβακία ήταν η ομάδα που πανηγύρισε στο φινάλε μετά τις δύο ισοπαλίες και τη νίκη των Βέλγων το 2013 στα τρία φιλικά που είχαν προηγηθεί.
Διαιτητής: Ουμούτ Μελέρ
Κίτρινες: Μανγκαλά, Τίλεμανς, Λουκεμπάκιο - Σραντς
ΒΕΛΓΙΟ (Ντομένικο Τεντέσκο): Καστέλς, Καστάν, Φας, Ντεμπάστ, Καράσκο (84' Λουκεμπάκιο), Μανγκαλά (58' Μπακαγιόκο), Ονανά, Τροσάρ (74' Τίλεμανς), Ντε Μπρόινε, Ντοκού (84' Οπεντά), Λουκάκου
ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Φραντσέσκο Καλτσόνα): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάντσκο, Κούτσκα, Λομπότκα, Ντούντα (90'+4 Όμπερτ), Σραντς (81' Ντούρις), Μπόζενικ (70' Στρέλετς), Χαράσλιν (70' Σούσλοφ)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Γκονζάλες: “Πήρα σπουδαία απόφαση να έρθω στον ΟΦΗ” (vid)
Ευρωπαϊκό κολύμβησης: «Χρυσός» ο Παπαστάμος, έφυγε για Παρίσι