Αθλητικά

Αυγενάκης: "Οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην πόλη μας χρήζουν υποστήριξης από όλους"(φωτο)

aygenakis-stadio2.jpeg

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ,  πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης. Στο Κλειστό Γυμναστήριο του Λίντο επιθεώρησε τις εργασίες στο σκέπαστρο και συζήτησε μεταξύ άλλων για τις ανάγκες των αθλητικών εγκαταστάσεων, την αναβάθμισή τους, την ασφάλεια αθλητών και θεατών κ.α., ενώ επισκέφθηκε και το Κολυμβητήριο του Λίντο.

Ακολούθως, επισκέφθηκε το Στάδιο Ελευθερίας, δεδομένης και της πρόσφατης έγκρισης του τεύχους της διακήρυξης δημοπρασίας για την αντικατάσταση του ελαστικού συνθετικού τάπητα του στίβου στο στάδιο Ελευθερίας, ύψους περίπου μισού εκατομμυρίου, αλλά και την εντολή δημιουργίας κλιμακίου για την σύνταξη μελέτης για την αναβάθμιση του Σταδίου και την αποκατάσταση φθορών που έχουν προκληθεί. 

Μαζί του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Βαρδαβάς και Γιώργος Καραντινός , η πρώην αντιδήμαρχος Στέλλα Αρχοντάκη ,οι πρόεδροι ΕΠΣΗ ,ΕΚΑΣΚ και στελέχη του ΕΑΚΗ.

Σε δηλώσεις του ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε: "Κοιτάζουμε το μεγάλο, το Ηράκλειο να αποτελέσει έδρα των δύο εθνικών σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ" ενώ έχει συζήτηση με τον Βασίλη Λαμπρινό για τα προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη του Ηρακλείου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Λαμπρινός ανέφερε: "Ενημερώσαμε τον Υπουργό για το σύνολο των αθλητικών χώρων και ειδικότερα του κολυμβητηρίου, που είδε ήδη, και του Σταδίου της Ελευθερίας. Μπορώ να πω πώς η συζήτηση ήταν απολύτως εποικοδομητική και αναμένουμε στο άμεσο μέλλον να έχουμε ουσιαστικά θετικές εξελίξεις. Ο τελικός σκοπός και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, είναι ότι το Ηράκλειο θα πρέπει να γίνει η έδρα των Εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Πιστεύω ότι θα το επιτύχουμε"
Από την πλευρά του ο Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σημείωσε:
"Οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην πόλη μας χρήζουν υποστήριξης από όλους. Για αυτό το λόγο και συντονίζουμε τις δυνάμεις μας. Συνεργαζόμαστε έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να έχουμε τη δυνατότητα να παραδώσουμε στους πολίτες του τόπου μας καλύτερες, σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις. Ο αθλητισμός είναι ένα κοινωνικό αγαθό που πρέπει να προφέρεται απλόχερα σε όλους τους πολίτες χωρίς καμία διάκριση. Και για αυτό θα δουλέψουμε όλοι, με ένα προσανατολισμό: Ασφαλείς εγκαταστάσεις, σύγχρονες για όλους τους πολίτες. Σήμερα επικαιροποιησαμε ένα στόχο που λίγο έως πολύ είχε ακουστεί. Ομως, κάνουμε ένα restart όπως χαρακτηριστικά είπε ο δήμαρχος Ηρακλείου και διεκδικούμε το Ηράκλειο να γίνει η έδρα της Εθνικής ομάδας μπάσκετ και της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Αυτό σημαίνει ότι το Παγκρητιο Στάδιο, θα είναι το σπίτι της Εθνικής ποδοσφαίρου, αλλά θα μπορεί να φιλοξενήσει και μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, με την συνεπικουρία του Δήμου Ηρακλείου που έχει την ευθύνη διαχείρισης, της Περιφέρειας που έχει συμβάλει κι έχει τρέξει έναν προϋπολογισμό περίπου στα 3 εκατομμύρια για τον ηλεκτρομηχανιλογικο εξοπλισμό και το Υπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με την UEFA, που έχουμε 1,5 εκατομμύριο σε αναμονή για να αξιοποιηθεί σε ο, τι αφορά τα στέγαστρα. Σε αυτή την προσπάθεια είναι βέβαια ότι πέρα από τον Δήμο και την Περιφέρεια, θα συνεργαστούμε και με όλους τους θεσμικούς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ανοίγουμε τις αγκάλες μας έτσι ώστε να υποδεχτούμε στο Ηράκλειο το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και όλα τα αθλήματα. Δουλεύουμε σκληρά και στόχος είναι να επιταχύνουμε διαδικασίες, να κερδίσουμε χρόνο, να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας για να έχουμε άμεσα αποτελέσματα. Σε αυτή την προσπάθεια δεν πρέπει να λείπει κάνεις. Για αυτό καλώ όλες και όλους που μπορούν με το δικό τους τρόπο να συνεισφέρουν σε αυτό, να το κάνουν. Απευθύνομαι και στους επιχειρηματίες της πόλης μας. Κι εκείνοι με τη δική τους δύναμη, να συνεισφέρουν με διάφανο τρόπο και καθαρή διαχείριση, στηρίζοντας αυτές τις εγκαταστάσεις. Είναι για τα δικά μας παιδιά, είναι για τη δική μας νέα γενιά. Δεν φτάνει η κρατική υποστήριξη, δεν φτάνει η τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Αθλητισμός δεν είναι και δεν μπορεί να είναι κρατικοδίαιτος. Χρειάζεται και υποστήριξη από την ιδιωτική οικονομία. Για αυτό και ζητάμε από όλους να βάλουν πλάτη σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια".
 

 Ο αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς ανέφερε μεταξύ άλλων: "Σήμερα έγινε μια αυτοψία στο Στάδιο της Ελευθερίας, ένα στάδιο το οποίο ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ο Δήμος Ηρακλείου έχει δείξει επανηλειμμενα το ενδιαφέρον του, έχει εκτελέσει και έργα εδώ μέσα. Διαπιστώσαμε τις ελλείψεις και τα προβλήματα. Ο Δήμος Ηρακλείου θα καταθέσει όπως του ζητήθηκε μια Τεχνική Έκθεση για τυχόν παρεμβάσεις, ούτως ώστε να αναβαθμιστεί και να είναι έτοιμο να φιλοξενεί τους δεκάδες, εκατοντάδες δημότες που τρέχουν και αθλουνται εδώ μέσα, αλλά και για να σηκώσει και βάρος των αναγκών που σήμερα είναι στο Παγκρητιο Στάδιο και τους επόμενους μήνες του νέου έτους πιθανόν να μην μπορούμε να σηκώσουμε λόγω έργων που θα γίνονται εκεί πέρα. Έγινε μια γενικότερη συζήτηση για αθλητικές υποδομές και αθλητικές εγκαταστάσεις, υφιστάμενες και νέες, και νομίζω ότι συνεχίζουμε τη συνεργασία μας για να καταφέρουμε ο, τι καλύτερο μπορούμε".

Αθλητικά

Πρόσκληση του Αυγενάκη για εθελοντική αιμοδοσία

Ο κ. Αυγενάκης

Επιστολή προς την αθλητική κοινότητα της χώρας απέστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Απευθυνόμενος προς τις 48 Ομοσπονδίες, τις Λίγκες, τις κατά τόπους Ενώσεις και τα Σωματεία, προτρέπει για να ενταθεί η εθελοντική Αιμοδοσία, ώστε να μην παρατηρηθεί μείωση των αποθεμάτων αίματος στην μάχη ενάντια στον κορωνοϊό. Καλεί όλη την αθλητική οικογένεια να παρακινηθεί και να εντατικοποιήσει τέτοιες δράσεις αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας τις αξίες που διέπουν τον αθλητισμό ως κοινωνική έκφραση.

Επιπλέον, με πρωτοβουλία της ΓΓΑ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους δήμους Ελληνικού - Αργυρούπολης, Αλίμου και Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, θα οργανωθεί τις προσεχείς ημέρες Αιμοδοσία στο Αθλητικό Κέντρο Νεότητας του Αγίου Κοσμά και σχεδιάζονται ανάλογες δράσεις στο ΟΑΚΑ, στο ΣΕΦ και στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της υπόλοιπης χώρας.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αυγενάκη:

«Όλες και όλοι μας βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η χώρα, οι πολίτες, κυρίως όμως το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται καθημερινά. Στις νοσηλευτικές μονάδες των μεγάλων πόλεων, στα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός, με την έξαρση των κρουσμάτων, είναι και η επιταχυνόμενη μείωση των αποθεμάτων αίματος.

Ο αθλητισμός, ως κοινωνική έκφραση, δεν περιορίζεται μόνο σε ένα πρότυπο υγιούς ζωής. Αποτελεί, πάνω απ’ όλα, πρότυπο αλληλεγγύης, κοινωνικής προσφοράς αλλά και εθελοντισμού.  Άλλωστε, η αθλητική οικογένεια βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των δράσεων αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας τις αξίες που θεμελιώνουν την κοινωνία των πολιτών.

Ειδικά στις δύσκολες αυτές στιγμές, σας καλώ και σας παρακαλώ, όλες και όλους, να ενισχύσουμε την προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα.

Ας γίνουμε εθελοντές αιμοδότες, ας προσφέρουμε το δώρο της ζωής.

Σας προτρέπω να οργανώσετε εξορμήσεις αιμοδοσίας σε κάθε πρόσφορο σημείο, εκτός των νοσηλευτικών μονάδων. Τέτοιοι χώροι μπορεί να είναι τα δημαρχεία, τα δημοτικά ιατρεία και άλλες επικουρικές δομές υγείας, πάντα σε συνεννόηση με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ή με τις κατά τόπους Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας.

Είναι σημαντικό να ενημερώνετε για την πραγματοποίηση των δράσεών σας τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε οι πρωτοβουλίες σας να στηριχθούν με ενέργειες προβολής και δημοσιότητας, αποσκοπώντας στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή».