Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κροκέτες Μπακαλιάρου με σκορδαλιά

Image
Κροκέτες Μπακαλιάρου με σκορδαλιά
 clock 07:10 | 25/03/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
  • αλεύρι
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • πιπέρι

 

Για τη σκορδαλιά:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • χυμό από 3 λεμόνια
  • ¾ ποτηριού νερό

 

 


  • Κόβετε το βακαλάο σε κομμάτια και τον βάζετε να ξαρμυρίσει σε βαθύ μπολ με νερό που τον σκεπάζει.
  • Αφήνετε τον βακαλάο το λιγότερο για 24 ώρες φροντίζοντας να αλλάζετε όσο πιο συχνά μπορείτε το νερό.
  • Αφού ξαρμυρίσει, αφαιρείται τη πέτσα και τα κόκαλα και με τα χέρια σας κόβετε το ψαχνό σε πολύ μικρά κομμάτια.
  • Ρίχνετε σε μια λεκάνη λίγο αλεύρι και τη σόδα διαλυμένη σε νερό.
  • Τα ανακατεύετε καλά να διαλυθεί το αλεύρι, χτυπάτε και ρίχνετε τα αυγά και λίγο πιπέρι.
  • Ρίχνετε στο μίγμα τα κομμάτια του βακαλάου και τα ανακατεύετε όλα μαζί, μέχρι να πετύχετε ένα μίγμα σαν χυλό.
  • Αν το μίγμα είναι πολύ σφιχτό, συμπληρώνετε λίγο νερό.
  • Βάζετε στο τηγάνι λίγο λάδι και μόλις ζεσταθεί παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και τις ρίχνετε στο τηγάνι.
  • Μόλις ροδοκοκκινίσουν οι κροκέτες από την μια μεριά τις γυρίζετε από την άλλη.
  • Οι κροκέτες πρέπει να είναι αφράτες και φουσκωτές σαν λουκουμάδες.

       

  • Σερβίρονται ζεστές με σκορδαλιά.

 

Για τη σκορδαλιά:

  • Βράζουμε τις πατάτες με λίγο αλάτι για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τις περνάμε από τον μύλο του πουρέ να πολτοποιηθούν.
  • Μετά βάζουμε τις πατάτες το σκόρδο λιωμένο και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Αν την θέλουμε πιο ξινή ή πιο καυτερή προσθέτουμε λεμόνι ή σκόρδο ανάλογα τα γούστα.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis