Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γρανίτα βύσσινο

Image
Γρανίτα βύσσινο
 clock 01:03 | 29/06/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 700 γρ. βύσσινα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. νερό
  • χυμός από 1/2 λεμόνι

  • Πλένουμε τα βύσσινα και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο, τον αποπυρηνωτή.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και βράζουμε για μισό λεπτό έως ότου η ζάχαρη λιώσει.
  • Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  • Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα βύσσινα με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τον πολτό στο κρύο σιρόπι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε θήκες για παγάκια και τις αφήνουμε στην κατάψυξη για ένα βράδυ.
  • Για να σερβίρουμε, βάζουμε τα παγάκια στο μπλέντερ, τα θρυμματίζουμε και τα αδειάζουμε σε ψηλά παγωμένα ποτήρια.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis