Skip to main content
ΥΓΕΙΑ

Το ξέρατε; Κι όμως τα τσόφλια των αυγών τρώγονται!

Image
τσόφλια αυγά
 clock 14:12 | 11/02/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων πετάει τα τσόφλια μετά την κατανάλωσή των αυγών.
Ωστόσο η κατανάλωση του κελύφους των αυγών διαθέτει θρεπτική αξία, καθώς αποτελείται από 90% καθαρό ασβέστιο. Ένα τσόφλι αυγού περιέχει περίπου 2 γραμμάρια ασβεστίου, δηλαδή 2 με 4 φορές την συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη.

Δεν πρέπει, όμως, να καταναλώνονται ωμά. Αρχικά βράστε τα τσόφλια για να σκοτώσετε τους μικροοργανισμούς που μπορεί να περιέχουν και στη συνέχεια ψήστε τα στο φούρνο περίπου στους 90 βαθμούς Κελσίου για 10 με 15 λεπτά.

Έπειτα τρίψτε τα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Μπορείτε να τα προσθέσετε στη ζύμη της πίτσας, του ψωμιού και των ζυμαρικών.

Έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον πόνο της γεροντικής οστεοπόρωσης. Πρέπει όμως να καταναλώνεται με μέτρο, καθώς η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να είναι επιβλαβής.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis