Skip to main content
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Τέλος το ξενύχτι στο Instagram»: H Meta επέτρεψε τον γονικό έλεγχο στους λογαριασμούς εφήβων

Image
Αλλαγές στις εφαρμογές του Instagram
 clock 21:30 | 23/06/2022 writer icon newsroom ekriti.gr

Η Meta επέκτεινε την Τρίτη τον γονικό έλεγχο στο Instagram, εισάγοντας τα πρώτα εργαλεία εποπτείας εικονικής πραγματικότητας, στο πλαίσιο της στρατηγικής της να κάνει τις υπηρεσίες της «ασφαλέστερες για τους εφήβους.»

Τα νέα εργαλεία επιτρέπουν στους γονείς των ανηλίκων να θέτουν όρια στις ώρες που οι έφηβοι τους μπορούν να χρησιμοποιούν το Instagram. Και μέσα στην εφαρμογή, οι έφηβοι που αναζητούν επίμενο μεμονωμένο περιεχόμενο θα ανακατευθύνονται σε ευρύτερες κατηγορίες περιεχομένου.

Η Meta εισάγει επίσης παρόμοια χαρακτηριστικά στα προϊόντα εικονικής πραγματικότητας, δίνοντας στους γονείς κάποιον έλεγχο για το τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά τους μέσα στα γυαλιά 3D Quest.

Τα νέα εργαλεία του Instagram ισχύουν επί του παρόντος στις ΗΠΑ και θα επεκταθούν σε άλλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία και η Αυστραλία, μέσα στον μήνα. Ως το τέλος του έτους θα είναι διαθέσιμα σε όλο των πλανήτη. 

Ενημερώσεις του Instagram

Το Instagram είχε λανσάρει κι άλλους γονικούς ελέγχους τον Μάρτιο, δίνοντας στους κηδεμόνες τη δυνατότητα να βλέπουν πόσο χρόνο περνούν οι έφηβοι στην εφαρμογή, να θέτουν χρονικά όρια, να εποπτεύουν ποιους λογαριασμούς ακολουθούν τα παιδιά τους και ποιος ακολουθεί τα παιδιά τους, αντίστοιχα. Οι έφηβοι μπορούσαν επίσης να ειδοποιούν τους γονείς τους όταν εντόπιζαν απρεπή συμπεριφορά στο Instagram.

Με τις προηγούμενες ρυθμίσεις, μόνο οι έφηβοι μπορούσαν να κινήσουν τη διαδικασία για γονική επίβλεψη. Η ενημέρωση της Τρίτης επιτρέπει πλέον στους γονείς να κάνουν αυτοί το αίτημα προς τα παιδιά τους, τα οποία ωστόσο εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να εγκρίνουν ή να αγνοήσουν τις κρούσεις των γονιών τους. Οι έφηβοι μπορούν να ανακαλέσουν τις άδειες γονικού ελέγχου ανά πάσα στιγμή, αλλά όταν το κάνουν, οι γονείς ειδοποιούνται για αυτό. 

Οι γονείς μπορούν να ορίσουν ώρες κοινής ησυχίας για κάθε ημέρα ή εβδομάδα. Επίσης, αν το παιδί τούς αναφέρει έναν λογαριασμό με ακατάλληλη συμπεριφορά, οι γονείς θα μπορούν να βλέπουν περισσότερες πληροφορίες, όπως τον τύπο της αναφοράς και τον λογαριασμό που αναφέρθηκε. Οι προσπάθειες της Meta να παρέχει εργαλεία για την προστασία των εφήβων στο διαδίκτυο έρχονται εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τον αντίκτυπο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στους νεότερους χρήστες.

Εσωτερική έρευνα είχε διαπιστώσει ότι το Instagram είναι επιβλαβές για ένα σημαντικό ποσοστό νεαρών χρηστών, ιδίως έφηβων κοριτσιών με ανησυχίες για την εικόνα του σώματος, σύμφωνα με παλιότερο αφιέρωμα της Wall Street Journal στο πλαίσιο της σειράς αποκαλύψεων Facebook Files. Η μητρική εταιρεία του Instagram είχε αμφισβητήσει τα συμπεράσματα του ρεπορτάζ. Μετά τη σειρά και την πίεση των νομοθέτων, η Meta σταμάτησε επ' αόριστον τις προσπάθειες για τη δημιουργία μιας έκδοσης του Instagram για παιδιά κάτω των 13 ετών.

Η Meta ανακοίνωσε επίσης ότι αναπτύσσει ειδοποιήσεις για να ενθαρρύνει τα παιδιά να στρέφονται σε διαφορετικά θέματα, όταν επιμένουν μόνο σε έναν τύπο περιεχομένου στην «Εξερεύνηση» για μισή ώρα ή περισσότερκο. Το Instagram θα προτείνει άλλα θέματα και θα φιλτράρει αναρτήσεις.

Η νέα λειτουργία ειδοποιήσεων έχει φυσικά περιορισμούς. Οι έφηβοι μπορούν να αγνοήσουν την προτροπή της πλατφόρμας και να συνεχίσουν να ασχολούνται με το ίδιο περιεχόμενο.

Το Instagram θα επεκτείνει επίσης σύντομα τη λειτουργία Take a Break και στα Reels, για διαλείμματα από την κατάχρηση. Η Meta δοκιμάζει τις υπενθυμίσεις διαλείμματος των Reels στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Διαβάστε επίσης: 

Έλον Μασκ: Η Tesla χάνει δισεκατομμύρια, πασχίζει να μην χρεοκοπήσει 

Twitter: Εξετάζει την κοινοποίηση κειμένων έως 2.500 λέξεις 

Facebook: Αντιμέτωπο με προσφυγή για δωρεάν βιντεοπαιχνίδια που υποκλέπτουν δεδομένα 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2023 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis