Τεχνολογία

Κρήτη

Ο Κρητικός που νίκησε την κρίση με... "7 λέξεις"!

φάνης κουρτικάκης

Μέχρι πριν από ένα χρόνο εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων και για ένα διάστημα μετανάστευσε στην Αυστραλία, λόγω της κρίσης. Ο 35χρονος Ηρακλειώτης, καταγόμενος από το Τυμπάκι, Φάνης Κουρτικάκης δεν το έβαλε κάτω, επέστρεψε στην Κρήτη, και αποφάσισε να παλέψει σε έναν άλλο "στίβο", αυτόν της πληροφορικής, και η αλήθεια είναι ότι τα κατάφερε πολύ καλά! Προγραμματιστής και δημιουργός του παιχνιδιού "7 Λέξεις" κατάφερε μέσα σε 
μόλις δύο μέρες κυκλοφορίας του, κάτι που δεν έκανε σχεδόν κανένα ελληνικό παιχνίδι, να κατακτήσει τη νούμερο 1 θέση σε όλα τα παιχνίδια του App Store, εκτοπίζοντας απο την κορυφή μεγάλες αμερικανικές παραγωγές!

7 λέξεις

7 λέξεις, by renas

Την ίδια πορεία έχει το παιχνίδι και στο Google Play για android κινητά. Φαίνεται να ανεβαίνει και εκεί προς την κορυφή! Ένα φρέσκο παιχνίδι λέξεων που θα συναρπάσει και τους λάτρεις των παζλ.Χωρίς χρονικό όριο, χωρίς να χάνεις αν κάνεις λάθος.Το 7 ΛΕΞΕΙΣ προσφέρει γνώσεις ενισχύοντας την παρατηρητικότητά σας. Δίνονται επτά λέξεις, σπασμένες σε είκοσι κουτάκια!Μπορείς να τις βρεις; Πολύτιμος σύμμαχος τα επτά στοιχεία και φυσικά επιπλέον βοήθειες για να μην κολλάτε! Υπάρχουν 90 διαθέσιμες πίστες, οι οποίες θα διπλασιαστούν τις επόμενες μέρες και θα συνεχίσουν να αυξάνονται με συχνές αναβαθμίσεις.

7 λέξεις

7 λέξεις, by renas

Το μήνυμα του Φάνη Κουρτικάκη είναι ότι το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης.

Σύνδεσμος App Store (iPhone / iPad) :
https://itunes.apple.com/gr/app/7-lexeis/id1104796100

Σύνδεσμος Google Play (android) :
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.greenblueinteractive.eptalekseis

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Προχωρούν οι τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων

Ηράκλειο - τσιμεντοστρώσεις

Αγροτικούς δρόμους σε Δαφνές και Σταυράκια, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες τσιμεντοστρώσεων, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Γιάννη Αναστασάκη και Γιώργο Καραντινό.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την πορεία εκτέλεσης των έργων αγροτικής οδοποιίας, τα οποία κρίνονται αναγκαία για την διευκόλυνση της πρόσβασης των δημοτών στις περιουσίες τους, επισημαίνοντας ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής παραμένει η ισόρροπη ανάπτυξη του κέντρου και της περιφέρειας του Δήμου.

Αυτή την χρονική περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις»  με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Το έργο έχει τελικό ποσό σύμβασης τις 599.967,32 €.

Αναμένεται να πέσουν συνολικά 9.545,00 κυβικά μέτρα. Έτσι έχουν ξεκινήσει και γίνονται παρεμβάσεις σε Δαφνές, Σταυράκια, Βασιλειές, Προφήτη Ηλία, Κυπαρίσσι, Άγιο Μύρωνα, Κάτω Ασίτες, Πύργου.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει η διαδικασία για 6 έργα, προϋπολογισμού μελέτης το καθένα 3.720.000,00 €, που αντιστοιχεί σε ποσότητα 19.200,00 κυβικά μέτρα μπετόν το καθένα. Η χρηματοδότηση του έργου είναι από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.

Τα έργα αυτά είναι: Τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων στην 3η κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου, στην 4η κοινότητα, στην κοινότητα Βασιλειών, στη Δημοτική  Ενότητα Τεμένους, στη Δημοτική  Ενότητα Γοργολαΐνη και στη Δημοτική  Ενότητα Παλιανής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις ολοκληρώθηκε το έργο «Τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων Δήμου Ηρακλείου». Το έργο αυτό είχε τελικό ποσό σύμβασης 1. 715.479,62 ευρώ και η χρηματοδότηση ήταν από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου. Παρεμβάσεις έγιναν σε όλα τα χωριά του Δήμου Ηρακλείου αλλά και τις αγροτικές περιοχές της 3ης και 4ης κοινότητας τα τελευταία δύο χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: "Φουσκωμένοι" λογαριασμοί για χιλιάδες ιδιοκτήτες που φανέρωσαν αδήλωτα τετραγωνικά

Rapid test στο Παλαίκαστρο Σητείας