Skip to main content
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Η γερμανική δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα εναντίον του Facebook
facebook
 clock 12:34 | 07/11/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

Η γερμανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε έρευνα έπειτα από καταγγελία που έγινε για «υποκίνηση μίσους» εναντίον του ιδιοκτήτη του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, επειδή ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης δεν συνεργάζεται για την εξάλειψη των ρατσιστικών σχολίων που αναρτώνται σε αυτόν.

Η έρευνα αυτή, που βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο, έχει στόχο «να εξετάσει αν μπορεί να εντοπιστεί μια ποινικά κολάσιμη πράξη» και αν «το γερμανικό δίκαιο μπορεί να εφαρμοστεί» σε μια τέτοια υπόθεση, εξήγησε ο Φλόριαν Βίντζιλ, ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μονάχου η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση.

Η έρευνα ξεκίνησε για να εξεταστεί αν είναι δυνατό να ασκηθεί δίωξη «για υποκίνηση μίσους», μετά τη σχετική καταγγελία ενός Γερμανού δικηγόρου που έχει την έδρα του στη Βαυαρία, του Τσαν-γιο Γιουν, εναντίον κυρίως του Ζούκερμπεργκ, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, στόχος της προκαταρκτικής έρευνας είναι ο Ζούκερμπεργκ και εννέα ακόμη στελέχη του Facebook. Ο ίδιος χαιρέτισε το γεγονός ότι ξεκίνησε έρευνα, καθώς στο παρελθόν η γερμανική δικαιοσύνη είχε αρνηθεί ανάλογο αίτημά του.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει το Facebook και άλλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ ανεκτικοί απέναντι στους χρήστες που εκφράζουν ρατσιστικές ή αντισημιτικές απόψεις.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis