Κρήτη

Ρέθυμνο

Τρίτο κρούσμα Covid στο Ρέθυμνο

εμβόλιο κορωνοϊός οξφόρδη

Θετική στον κορωνοιό αποδείκτηκε μια γυναίκα, 37 χρόνων στο Ρέθυμνο, η οποία παραμένει στο σπίτι της, με την κατάσταση της να μην εμπνέει ανησυχία.

Ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις ακολουθείται το υγειονομικό πρωτόκολλο με την ιχνηλάτηση των επαφών της.

Πρόκειται για το τρίτο επιβεβαιωμένο περιστατικό covid στο Ρέθυμνο.

Εν τω μεταξύ στα 44 έχουν ανέλθει τα κρούσματα του ιού στην περιφερειακή ενότητα της Κρήτης βάσει της επίσημης ιστοσελίδας της κυβέρνησης για τον covid 19.

 

Κρήτη

Στην Ελλάδα τα μεσάνυχτα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ - Στην Κρήτη την Τρίτη

Μάικ Πομπέο

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» αναμένεται να προσγειωθεί τα μεσάνυχτα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάικλ Πομπέο, ο οποίος από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου επισκέπτεται την Ελλάδα, την Ιταλία, την Αγία Έδρα και την Κροατία.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Πομπέο στην Ελλάδα θα είναι η Θεσσαλονίκη, όπου θα τον υποδεχτεί ο Νίκος Δένδιας και δεύτερος σταθμός του ταξιδιού του θα είναι η Κρήτη, όπου θα τον υποδεχτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών έρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας στη χώρα μας με φόντο την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη συμφωνία Αθήνας- Άγκυρας για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών.

Στο επίκεντρο της επικείμενης επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ θα βρεθούν, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η ιστορική αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και η ανάπτυξη της Ελλάδας ως ισχυρού περιφερειακού εταίρου των ΗΠΑ στους τομείς της ασφάλειας και της ενέργειας.