Πολιτικό Παρασκήνιο

Η "μαντινάδα" της 87χρονης κ. Μαρίας στον πρωθυπουργό

τσίπρας καστελόριζο

Η "Κυρά της Ρω" (Δέσποινα Αχλαδιώτη) είχε την τιμητική της στη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Καστελόριζο για τα εγκαίνια δύο μονάδων αφαλάτωσης νερού.
Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στο παράδειγμα της, στην ομιλία του στην πλατεία του νησιού, ενώ παρόντες ήταν δύο συγγενικά της πρόσωπα, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Αχλαδιώτης και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αχλαδιώτης.
Ο δήμαρχος Γιώργος Σαμσάκος και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Αχλαδιώτης πρόσφεραν στον κ. Τσίπρα μια μπούκλα (παραμάνα) όπως αυτές που φορούσε η Κυρά της Ρω και του είπαν «να τη βάζει ψηλά».
«Εμείς κρατάμε τον βράχο χειμώνα καλοκαίρι και αυτό που θέλουμε από εσάς είναι να μην μας αφήσετε», είπε ένας νεαρός στον πρωθυπουργό.
Λίγα λεπτά αργότερα συνάντησε τον γηραιότερο κάτοικο του νησιού, τον Μιχάλη Χατζηγιακουμή, 94 χρονών, ο οποίος πήρε να του λέει για την ιστορία του νησιού και τις καταστάσεις που έζησε ο ίδιος. «Είσαι η ζωντανή ιστορία του Καστελόριζου» του είπε ο κ. Τσίπρας και ο Μιχάλης Χατζηγιακουμής είπε ότι η παρουσία του πρωθυπουργού «δίνει μια άλλη μορφή ζωής στο Καστελόριζο».
Ο πρωθυπουργός μίλησε, ακόμα, με ψαράδες και άλλους επαγγελματίες που του περιέγραψαν τη ζωή τους στο Καστελόριζο. Σε κάποια καταστήματα ζήτησε να μάθει και διαπίστωσε ότι λειτουργεί ήδη το πρόγραμμα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω Wi Fi.
Mε αυτοσχέδιους στίχους υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς η Μαρία Λαζαράκη, 87 χρονών, λέγοντας: "Καλώς ορίσαν τα πουλιά που φέραν τον αέρα, που φέραν τον πρωθυπουργό εις τη δική μας χώρα".
Στο χώρο όπου έγιναν τα εγκαίνια των δύο μονάδων αφαλάτωσης ο πρωθυπουργός συνομίλησε με γονείς εκπαιδευτικούς και μαθητές του Καστελόριζου. Όλοι του έθεσαν το ζήτημα ότι κάποιοι καθηγητές φτάνουν στο νησί με καθυστέρηση.

Πολιτικό Παρασκήνιο

Η πεθερά του Βελόπουλου και τα ταξίδια

 Κυριάκος Βελόπουλος

Με μια απάντηση (η αλήθεια είναι ότι ήταν κάπως ασυνήθιστη) προς τον Κυριάκο Βελόπουλο ξεκίνησε ο Πρωθυπουργός τη δευτερολογία του στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επέκταση της κυριαρχίας στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια. «Η επιθυμία σας να συναντήσετε την πεθερά σας ενδεχομένως να είναι τόσο έντονη που να καταφέρετε να ξεπεράσετε τις αναστολές σας για το εμβόλιο» είπε χαριτολογώντας στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης. «Το λέω αυτό διότι το ελληνικό αίτημα για χορήγηση πιστοποιητικού εμβολιασμού δεν πρέπει να ταυτίζεται με την έννοια του υγειονομικού διαβατηρίου» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είχε προηγηθεί η αγωνία του κ. Βελόπουλου εάν θα συναντήσει την πεθερά του στη Γερμανία, εάν τελικά δεν κάνουν το εμβόλιο, λέγοντας: «Εγώ έχω συγγενείς στη Γερμανία, τα πεθερικά μένουν εκεί. Οι γονείς της γυναίκας μου μένουν εκεί. Τι θα γίνει, δεν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα αυτοί αν δεν κάνουν το εμβόλιο, ή δεν μπορώ να πάω εγώ να τους δω στη Γερμανία»;

 

Διαβάστε επίσης: 

Κρήτη: Βεντέτα από τα παλιά... κλείνει με τρεις βαφτίσεις

Ηράκλειο: Κατηγορείται ότι χτύπησε την κόρη της επειδή δεν διάβαζε

Μετακίνηση από νομό σε νομό: Όλα τα σενάρια και οι πιθανές ημερομηνίες

Κοτζιάς στο Ράδιο Κρήτη: Γιατί η Ελλάδα έχασε θαλάσσιο έδαφος - Κριτική για τα 12 μίλια