Πολιτική

Υπ. Προστασίας Πολίτη: Tο νέο επιχειρησιακό σχέδιο για τις συναθροίσεις

αστυνομία

Το νέο επιχειρησιακό δόγμα που θα εφαρμόζει η ελληνική αστυνομία στις συναθροίσεις ανακοίνωσε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι βασικές «γραμμές» του νέου δόγματος θα είναι η ηπιότερη διαχείριση, εκτίμηση επικινδυνότητας και αξιολόγηση τρωτότητας της κάθε συνάθροισης, η κλιμακούμενη χρήση μέσων και η χρήση δακρυγόνων με μέτρο.

Η αστυνομία θα έχει από την αρχή επικοινωνία με τον επίσημο διαχειριστή της κάθε συνάθροισης ενώ θα αξιολογεί κάθε φορά το ενδεχόμενο στην πορεία να παρεισφρήσουν άτομα τα οποία θα θέλουν να προκαλέσουν επεισόδια και τότε μάλιστα θα υπάρχουν και κλιμακούμενες προειδοποιήσεις με ηχητικά μηνύματα.Χαρακτηριστικά, στο πρώτο μήνυμα θα αναφέρεται ότι στη συνάθροιση έχουν παρεισφρήσει ξένα άτομα με στόχο τη δημιουργία επεισοδίων.

«Συνεργαστείτε με την αστυνομία για την απομόνωσή τους και την προστασία της συνάθροισης».

Σε άλλο ηχητικό μήνυμα θα αναφέρεται: «Διεξάγονται επεισόδια και η συνάθροιση πρέπει να διαλυθεί. Παρακαλώ συνεργαστείτε με την αστυνομία».

Την ίδια ώρα, θα υπάρχει προειδοποίηση και όταν θα χρησιμοποιείται βία, συγκεκριμένα στο πρώτο ηχητικό μήνυμα θα αναφέρεται:
«Πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε βία, απομακρυνθείτε άμεσα από το χώρο».

Και η τελευταία προειδοποίηση θα αναφέρει ξανά:

«Πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε βία, απομακρυνθείτε άμεσα από το χώρο».

Όλα αυτά βέβαια, ξεκαθαρίζουν οι επιτελείς της Κατεχάκη, αφορούν την περίπτωση που άτομα είναι έτοιμα να προκαλέσουν επεισόδια στη συνάθροιση.

Επίσης, η ομάδα η οποία θα έχει τον πρώτο λόγο στις πορείες και τις συγκεντρώσεις θα είναι η ομάδα ΟΔΟΣ, που είδαμε να κάνει την εμφάνισή της για πρώτη φορά πριν από λίγους μήνες.

Δείτε ΕΔΩ όλο το σχέδιο

 

Ειδήσεις σήμερα

Δένδιας για Μπάιντεν: Η ισχύς της σχέσης Ελλάδας- ΗΠΑ στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών

Κοτζιάς στο Ράδιο Κρήτη: Γιατί η Ελλάδα έχασε θαλάσσιο έδαφος - Κριτική για τα 12 μίλια

Μητσοτάκης: H Ελλάδα γίνεται κόμβος τεχνολογίας

 

 

Πολιτική

Κουντουρά σε Κομισιόν: Απαιτείται ευρωπαϊκό σχέδιο για την απρόσκοπτη μεταφορά εμβολίων

έλενα κουντουρά

Ευρωπαϊκό σχέδιο  έκτακτης ανάγκης για τη διασφάλιση της  απρόσκοπτης μεταφοράς εμβολίων φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, ζήτησε από την Κομισιόν η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έλενα Κουντουρά.  

Η τοποθέτηση της Ευρωβουλευτή, ως συντονίστριας  της πολιτικής της ομάδας,  έγινε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού TRAN του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου εκπρόσωποι της Κομισιόν ενημέρωσαν για τις Πράσινες Λωρίδες, για την κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας της πανδημίας και για την προσπάθεια να παραμείνουν ανοικτοί οι ευρωπαϊκοί διάδρομοι.  

Αφορμή για την παρέμβαση της Έλενας Κουντουρά, αποτέλεσαν οι πρόσφατες μονομερείς ενέργειες της γερμανικής κυβέρνησης και άλλων κυβερνήσεων, που εμποδίζουν τις τελευταίες ημέρες τη διέλευση φορτηγών από τα σύνορά τους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα και καθυστερήσεις στη  διακίνηση αγαθών.

Η Έλενα Κουντουρά χαρακτήρισε την έλλειψη συντονισμού στους ελέγχους στα σύνορα συνόρων και στις προϋποθέσεις εισόδου στις χώρες, ως «τη μεγαλύτερη αδυναμία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον έλεγχο και διαχείριση της πανδημίας, που αφορά τόσο στις μετακινήσεις πολιτών, όσο και των  επαγγελματιών του τομέα μεταφορών, και στη διακίνηση αγαθών.

Τόνισε ότι είναι  απόλυτη ανάγκη να παραμείνουν ανοικτές οι Πράσινες Λωρίδες, σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, κυρίως ώστε  να μην  υπάρξουν καθυστερήσεις και ελλείψεις σε απαραίτητα αγαθά στα κράτη-μέλη, αλλά και για να μην  εκτίθενται οι οδηγοί σε μεγάλες ουρές που μπορεί να γίνουν εστίες μετάδοσης  του ιού. Διαφορετικά όπως τόνισε, εάν απειληθούν οι εφοδιαστικές αλυσίδες, υπάρχει ο κίνδυνος ντόμινο με σοβαρές επιπτώσεις  που θα υποστεί όλη η Ευρώπη.

«Είναι ζωτικής σημασίας για την κοινωνία, μετά από έναν χρόνο πανδημίας, να μη διαταραχθούν οι εφοδιαστικές αλυσίδες. Τα ράφια στα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία πρέπει να παραμείνουν γεμάτα. Και είναι πολύ σημαντικό τα εμβόλια να φτάσουν σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, ώστε οι εμβολιασμοί να συνεχιστούν απρόσκοπτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στην Έλενα Κουντουρά, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Mάθιου Μπόλντγουιν, συμφώνησε ότι πρόκειται πράγματι για ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα.  Ενημέρωσε ότι η Κομισιόν επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή ένα ευρύτερο σχέδιο αντιμετώπισης των προκλήσεων στον τομέα των  εμπορευματικών μεταφορών, που θα αφορά όχι μόνο την πανδημία, αλλά και τυχόν μελλοντικές κρίσεις, και το οποίο θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.  

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: '"Εσπασε" την καραντίνα και θα το πληρώσει ακριβά

Κρήτη: Τον βρήκαν νεκρό στο σπίτι του

Ινδονησία: Viral το έμβρυο καρχαρία με το «ανθρώπινο πρόσωπο» (vid)