Πολιτική

Τσίπρας: «Οι σχέσεις Ε.Ε. και αραβικού κόσμου πρέπει να είναι πολυεπίπεδες»

aleksis-tsipras-ampoul-geit.jpg

Οι σχέσεις Ε.Ε. και αραβικού κόσμου πρέπει να είναι πολυεπίπεδες και να εδράζονται σε μια διττή προσέγγιση, αφενός στην αντιμετώπιση σημαντικών περιφερειακών προκλήσεων (Συρία, Λιβύη κ.ά.), αφετέρου στην προώθηση μιας θετικής ατζέντας στους τομείς της οικονομίας και της ενέργειας, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμπούλ Γέιτ, στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου, το πρωί.
Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στάθηκε στον ρόλο της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την εντατικοποίηση του διαλόγου και της συνεργασίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αραβικού Συνδέσμου.
Στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, η κρίση στη Συρία -με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει την ετοιμότητα της Ελλάδας να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο-, το Παλαιστινιακό -ζήτημα για το οποίο ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την προσήλωση της Ελλάδας στη λύση των δύο κρατών-, ενώ συζήτηση έγινε και για την κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη.
Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κάλεσε τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου να επισκεφθεί την Ελλάδα.
Από την πλευρά του, ο γ.γ. του Αραβικού Συνδέσμου είπε στον πρωθυπουργό πως «κάνατε εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια, στις πιο δύσκολες εποχές για την οικονομία».
«Δείξατε το σθένος και τον χαρακτήρα των Ελλήνων», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό.
Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι.

Πολιτική

Βουλή: Ολοκληρώνονται οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών - Ακολουθεί η ψηφοφορία(live)

Βουλή

Σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και με επίκεντρο τον πτωχευτικό κώδικα, ολοκληρώνεται η τρίτη και τελευταία συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, που είχε υποβάλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και η Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Δείτε ζωντανά την συζήτηση: