Πολιτική

Μήνυμα Σωκράτη Βαρδάκη για τα θύματα της Γερμανικής Κατοχής

vardakis_62martyres.jpg

Με αφορμή τις σημερινές εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της Γερμανικής Κατοχής σε Ηράκλειο, Μοίρες και Μαχαίρα Δήμου Μινώα, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, με μήνυμά του εκφράζει την ανάγκη για συνεχή διεκδίκηση και διατήρηση της ιστορικής μνήμης:

«Οι σημερινές εκδηλώσεις δεν αποτελούν μόνο εκδηλώσεις τιμής για τα δεινά που οι κάτοικοι της Κρήτης βίωσαν τη μαύρη περίοδο της Γερμανικής κατοχής, αλλά και εκδηλώσεις που συμβάλλουν στην διατήρηση της συλλογικής μνήμης του μαρτυρικού αυτού τόπου.

Οι 62 εκτελεσθέντες αγωνιστές του Ηρακλείου, μεταξύ των οποίων και ο Μηνάς Γεωργιάδης, Δήμαρχος Ηρακλείου, καθώς και οι πεσόντες αγωνιστές στα χωριά της Κρήτης, καταδεικνύουν ότι οι μάχες που δόθηκαν κατά την περίοδο εκείνη, αποτελούν παντοτινή μαρτυρία της ανδρείας του Κρητικού λαού για την προάσπιση του αναφαίρετου δικαιώματος κάθε λαού στην Ελευθερία, τη Δημοκρατία και την Εθνική Ανεξαρτησία.

Πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να διατηρήσουμε άσβεστη την ιστορική μνήμη και την διεκδίκηση των παραπάνω ιδανικών.»
 
 

Πολιτική

Λοβέρδος για ΚΙΝΑΛ: Μπορώ καλύτερα από τη Γεννηματά

Λοβέρδος

Το βασικό πρόβλημα του κόμματος είναι να απαγκιστρωθεί από την στασιμότητα, να μην την αναπαράγει άλλο. Αυτό το ποσοστό δεν επιτρέπει σε ένα κόμμα να συνεργαστεί, γιατί θα το καταπιούν. Δείχνει ότι υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, που δεν το αφήνει να μεγαλώσει» δήλωσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, αφήνοντας αιχμές για την ηγεσία της Φώφης Γεννηματά.

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει «τα προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ» και αφού διευκρίνισε πως δεν θέλει η εβδομάδα να ξεκινήσει με «ανταγωνιστικές εκφράσεις», αναφερόμενος στην τακτική της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ είπε ότι «η αμφιθυμία μέχρι στιγμής σε πολλά θέματα έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα». «Μπορώ καλύτερα» είπε με νόημα

«Το βασικό πρόβλημα του κόμματος είναι να απαγκιστρωθεί από την στασιμότητα, να μην την αναπαράγει άλλο. Αυτό το ποσοστό δεν επιτρέπει σε ένα κόμμα να συνεργαστεί, γιατί θα το καταπιούν. Δείχνει ότι υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, που δεν το αφήνει να μεγαλώσει» σημείωσε. Όσον αφορά στις συνεργασίες, τόνισε ότι σε αυτά τα ποσοστά είναι δύσκολες, διότι θα το καταπιούν. Γίνεσαι, όπως είπε, «ευάλωτος πολιτικά». «Μπορώ να πετύχω, να συμβάλω, ώστε να επιτύχουμε τον υπερδιπλασιασμό των ποσοστών του, που θα το καταστήσει κύριο παράγοντα, ένα μάχιμο κόμμα» υπογράμμισε.

Απαντώντας στο αν η υποψηφιότητά του ευνοεί τη Νέα Δημοκρατία, όπως του καταλογίζουν αρκετοί, σημείωσε ότι «κανείς δεν έχει τολμήσει να μου το πει και να με κοιτάει στα μάτια, »εσύ είσαι δεξιός», κανείς δεν μου το έχει πει». Και αυτό, όπως εξήγησε, οφείλεται στο πολιτικό του έργο, όταν ήταν κόμμα εξουσίας το ΠΑΣΟΚ και τις μεταρρυθμίσεις που έφερε από τα υπουργεία που υπηρέτησε.

Εξέφρασε ρητά, για άλλη μια φορά, την άρνησή του για σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Διέσυρε και τραυμάτισε την έννοια του προοδευτισμού» υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος. «Όταν είσαι στο 6%, αυτός που σου προτείνει συνεργασία θέλει να σε καταπιεί, δεν θέλει να σε σεβαστεί, αν παρακάμψεις τα μεγέθη της πολιτικής δύναμης, τότε κακό του κεφαλιού σου» είπε, ενώ υπογράμμισε την αυτόνομη πορεία του Κινήματος και την ενίσχυσή του.

Μιλώντας για την καθαίρεσή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και για το αν αισθάνεται πικρία για την απόφαση της Φώφης Γεννηματά, είπε πως «έχει τελειώσει αυτό το θέμα. Ό,τι αισθάνθηκα, το είπα στη δήλωσή μου. Δεν ασχολούμαι».

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Τράκαρε, έφυγε και άφησε το αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου

Ηράκλειο: Του έβαλε τα χρήματα στην τράπεζα... κι ακόμη το μετανιώνει

Ηράκλειο: Θρήνος για τον ξαφνικό χαμό του γνωστού Ποινικολόγου

Σήφης Βαλυράκης: Συλλυπητήρια φορέων της Κρήτης για τον θάνατό του