Περίεργα - Παράξενα

Μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις των τελευταίων ετών είναι...μια πέτρα

μια πέτρα ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα

Αυτό που έμοιαζε αρχικά σαν ένας βράχος σε έναν εξερευνητή της περιοχής αποδείχθηκε μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις τον τελευταίων χρόνων για τους παλαιοντολόγους.

Και αυτό γιατί ο βράχος δεν ήταν παρά μέρος από τα κόκαλα ενός δεινοσαύρου.

Τα οστά που ανακαλύφθηκαν πριν μερικά χρόνια στη νότια Γιούτα ανήκουν σε είδος γνωστό στους ειδικούς, ωστόσο μερικές φορές το εντυπωσιακό δεν είναι στο νέο αλλά στο μέγεθος.

Ο Τeratophoneus curriei είναι ένα είδος δεινοσαύρου που έζησε την Κρητιδική περίοδο, πριν από περίπου 77 εκατομμύρια χρόνια. Ανήκει στην ίδια οικογένεια δεινοσαύρων όπως ο παγκοσμίου φήμης Tyrannosaurus rex και ήταν ακόμα πιο επικίνδυνος από τον συγγενή του τον Τυραννόσαυρο.

Πριν την ανακάλυψη των οστών στην οι Γιούτα οι παλαιοντολόγοι είχαν στην διάθεση τους ελάχιστες πληροφορίες. Τα νέα ευρήματα άλλαξαν τα πάντα αφού ανακάλυψαν τον σύνολο του σκελετού ενός μέλους της οικογένειας τυραννόσαυρων με τους επιστήμονες να εκτιμούν ότι έχουν διατηρηθεί εξαιρετικό βαθμό τα τρία τέταρτα του σκελετού.

Το μνημειώδες εύρημα θα προσφέρει μια μοναδική νέα ματιά στην ιστορία των τυραννόσαυρων που ζούσαν πριν 77 εκ χρόνια.

Δείτε το video:

 

 

Περίεργα - Παράξενα

Γάμος: Γιατί οι νύφες πετούν στον αέρα την ανθοδέσμη τους

νύφη γάμος

Mπορεί σήμερα η παράδοση να λέει πως το έθιμο είναι πως η ελεύθερη κοπέλα που θα την πιάσει να είναι η επόμενη που θα παντρευτεί, όμως άλλος είναι ο πραγματικός λόγος - ή τέλος πάντως από αλλού ξεκίνησε.

Ο λόγος για τον οποίο οι νύφες πετάνε τα γαμήλια μπουκέτα τους έχει τις ρίζες του βαθιά στην ιστορία της Βρετανίας.

Οι καλεσμένοι στους γάμους έλεγαν πως αν μπορέσει κάποιος να ακουμπήσει τη νύφη θα έχει τύχη, μια συνήθεια που εξελίχθηκε περίεργα μιας και πίστευαν πως ακόμη καλύτερα θα ήταν να πάρουν ένα κομμάτι από το νυφικό της ή από το πέπλο της θα έχουν τύχη. 

Για να σώσουν λοιπόν το νυφικό τους αλλά και τον… εαυτό τους, οι νύφες, σύμφωνα με τη Metro, ξεκίνησαν να πετούν τις ανθοδέσμες τους σε άσχετες κατευθύνσεις ώστε οι κοπέλες να κυνηγούν τα λουλούδια και όχι εκείνες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η λίμνη που σκότωσε 1.700 άτομα σε ένα βράδυ

Μπατζάου: Οι γενετικά μεταλλαγμένοι «τσιγγάνοι της θάλασσας» που ζουν μες το νερό

Η αγκαλιά δυο πιγκουίνων που έχασαν τους συντρόφους τους και παρηγορούν ο ένας τον άλλο!