Κρήτη

Λασίθι

Ηράκλειο: Ο 48χρονος πιλότος που πέρασε 2ος στο Μαθηματικό Καστοριάς!

Μανος Παπαδογιαννης

Ο 48χρονος κυβερνήτης Πολιτικής Αεροπορίας Μάνος Παπαδογιάννης με καταγωγή από την Άνω Βιάννου  πέρασε 2ος στο Μαθηματικό Καστοριάς από το Λύκειο Γαζίου!

Ο ίδιος μας δήλωσε ...

"Επιστήμες όπως τα Μαθηματικά η Μετεωρολογία και η Αστρονομία έχουν άμεση σχέση με τη διακυβέρνηση ενός αεροσκάφους που είναι η μεγάλη μου αγάπη. Θέλω να περάσω το μήνυμα προς τους νεότερους ότι η μόρφωση και η εξέλιξη του ανθρώπου δεν έχει όρια, όπως ο ορίζοντας σε μια πτήση. Καλές σπουδές στα Ελληνοπούλα και συγχαρητήρια!".

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για αποζημιώσεις από τους πλημμυροπαθείς

Τεράστιες οι καταστροφές από την κακοκαιρία.

αιτήσεις για τις αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς του Ηρακλείου, κατατίθενται από σήμερα στο Τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, στην οδό Μάχης Κρήτης και Ηφαίστου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί στο Τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, 3 αιτήσεις που αφορούν σε πληγέντες των περιοχών του Καρτερού, Πρασσά και Αλικαρνασσού.

Σύμφωνα με ΚΥΑ, εφόσον εγκριθεί η αίτηση, το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι είναι 600 ευρώ εφάπαξ στο κάθε νοικοκυριό, για τις πρώτες βιοτικές ανάγκες, επιπλέον 600 ευρώ σε πολύτεκνους, ΑΜΕΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες, μέχρι 6.000 ευρώ για επισκευές,  καθώς και 4.500 ευρώ σε περίπτωση τραυματισμού.

Όσον αφορά το διαδικαστικό μέρος υποβολής της αίτησης, οι υποψήφιοι δικαιούχοι, υποχρεούνται να υποβάλλουν την αίτηση στον Δήμο σε χρονικό διάστημα ενός μήνα, από την ημερομηνία εκδήλωσης της φυσικής καταστροφής.

Έπειτα τη σκυτάλη παίρνει ο Δήμος, που με τη σειρά του υποχρεούται να υποβάλλει στη Διεύθυνση Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής, στο Τμήμα Επιχορηγήσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών το προβλεπόμενο αίτημα σε χρονικό περιθώριο ενός μήνα.

Αφού οι σχετικές αιτήσεις μεταβιβαστούν στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών, κλιμάκια θα διενεργήσουν  αυτοψία προκειμένου να εκτιμηθεί το ύψος των ζημιών.