Skip to main content
ΓΥΝΑΙΚΑ

Αποκτήστε πλούσιες βλεφαρίδες με φυσικές μεθόδους

Image
μάτι μάτιασμα
 clock 07:07 | 03/03/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Βαζελίνη : Είναι αποτελεσματική και χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες, στο να κάνει τις βλεφαρίδες πιο πλούσιες και να θρέφει και να ισχυροποιεί τα θυλάκια των τριχών. Καθαρίστε τις βλεφαρίδες σας πριν πάτε για ύπνο και εφαρμόστε μικρή ποσότητα βαζελίνης με ένα μικρό πινελάκι. Αφήστε τη όλη νύχτα και το πρωί ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Η βαζελίνη βοηθά να αναπτυχθούν νέες βλεφαρίδες και τις ενισχύει. Βεβαιωθείτε ότι δεν μπαίνει στα μάτια σας. Επαναλάβατε 3 φορές την εβδομάδα.

Ελαιόλαδο : Το ελαιόλαδο έχει καταπληκτικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη των τριχών, περιέχει βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που είναι ευεργετικά και για τις βλεφαρίδες. Ρίξτε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο σε ένα κομμάτι βαμβάκι και εφαρμόστε το στις βλεφαρίδες σας. Αφήστε το για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Οι βλεφαρίδες σας θα γίνουν λαμπερές και υγιείς.  Συνεχίστε με αυτή τη διαδικασία για τουλάχιστον ένα μήνα για καλύτερα αποτελέσματα.  

Μασάζ βλεφαρίδων : Το μασάζ είναι μια θαυμάσια τεχνική για την ενεργοποίηση των οργάνων. Κάνοντας μασάζ στις βλεφαρίδες σας βοηθάτε να αυξηθεί η κυκλοφορία του  αίματος στην περιοχή και να θρέψει τις ρίζες τους. Πλύντε τα χέρια σας και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα μαξιλαράκια των δακτύλων σας για να κάνετε απαλό μασάζ στα βλέφαρά σας και στις ρίζες των βλεφαρίδων σας .

Πράσινο τσάι : Το πράσινο τσάι έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Βάλτε λίγο πράσινο τσάι σε ένα κομμάτι βαμβάκι και περάστε τις βλεφαρίδες σας. Αυτό θα τις τονώσει και θα βοηθήσει στην ανάπτυξή τους, καθαρίζοντας τους θύλακες των τριχών τους.

 Κρατήστε τα μάτια σας καθαρά : Είναι σημαντικό να αφαιρείτε όλα τα προϊόντα make up, ειδικά στις βλεφαρίδες πριν πάτε για ύπνο, διότι έτσι θα τις αφήσετε να αναπνεύσουν. Μην τρίβετε έντονα και να τραβάτε τα μάτια σας. Αυτό θα βλάψει τις βλεφαρίδες και θα τις μαδήσει και θα σας δημιουργήσει ρυτίδες στο ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια σας.

Αποφύγετε τα προϊόντα βλεφαρίδων : Προσπαθήστε όσο μπορείτε να κάνετε συχνά διαλείμματα από το μακιγιάζ των ματιών σας. Αφήστε τα να ξεκουραστούν και να επανακάμψουν από τις ζημιές που έχουν υποστεί. Η υπερβολική έκθεση σε χημικά προϊόντα για τα μάτια μπορεί να τα βλάψουν και να κάνουν τις βλεφαρίδες σας να πέσουν.

Βιταμίνες : Η έλλειψη των απαραίτητων βιταμινών μπορεί να οδηγήσει σε λεπτές βλεφαρίδες. Συνίσταται να λαμβάνετε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και D στη διατροφή σας για να ενισχύσετε την αντίσταση των βλεφαρίδων σας στις επιβλαβής συνέπειες των προϊόντων μακιγιάζ.

Διατροφή :  ΟΙ βλεφαρίδες είναι κατασκευασμένες από ένα είδος πρωτεΐνης που λέγετε κερατίνη. Μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη κάνει καλό στα μαλλιά και στο δέρμα και κατ’ επέκταση και στις βλεφαρίδες. Τα αυγά, το ιχθυέλαιο, τα κόκκινα και πορτοκαλί φρούτα είναι επίσης καλές τροφές για τις βλεφαρίδες γιατί περιέχουν βιταμίνη Α. Τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο, όπως σκούρα πράσινα και φυλλώδη λαχανικά είναι επίσης πολύ καλά. .

Μείνετε ενυδατωμένοι : Πίνετε αρκετό νερό συμπληρωματικά με την υγιεινή διατροφή. Αυτό θα τονώσει την ανάπτυξη των βλεφαρίδων σας. Το νερό είναι καλό για την γενικότερη υγεία σας.

 

 

 

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis