Κρήτη

Την Κυριακή το μνημόσυνο του σπουδαίου νευροχειρουργού

πενθος

Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 στην Ιερά Μονή Παναγίας Ρογδιάς τελείται 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του διακεκριμένου καθηγητή νευροχειρουργικής Ευάγγελου Μαρκάκη ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Ο γνωστός νευροχειρουργός και ομότιμος καθηγητής Νευροχειρουργικής του Πανεπιστήμιου Κρήτης, άφησε πίσω του πλούσιο έργο.

Μαρκάκης

Μαρκάκης, by gpapadakis

Ο Ευάγγελος Μαρκάκης

Με καταγωγή από τη Νεάπολη Λασιθίου, Βαγγέλης Μαρκάκης υπήρξε μία σπουδαία προσωπικότητα, τόσο ως άνθρωπος όσο και ως επιστήμονας. Ίδρυσε τη Νευρολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ ενώ ήταν ένας από τους ελάχιστους ιατρούς στον κόσμο που χειρούργησε όγκους στον εγκέφαλο και ο πρώτος που έκανε επέμβαση για την επιληψία.

Είχε  τιμηθεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας με το σταυρό του φοίνικα για την προσφορά του στην επιστήμη, είχε σχεδιάσει πάνω από 100 χειρουργικά εργαλεία και εργάστηκε σε κορυφαία, παγκοσμίως, ιατρικά κέντρα.

 

Κρήτη

Τα θέματα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη στη συνάντηση Κατσαρή - Αρναουτάκη

Ρομά Κατσαρής Αρναουτάκης

Τα θέματα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη και την λειτουργία του συλλόγου τους, έκανε γνωστά σε επίσκεψη του στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου συλλόγου Θανάσης Κατσαρής.

Στη συνάντηση πού έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης ο Πρόεδρος, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την οργάνωση, λειτουργία,τους στόχους του Παγκρήτιου συλλόγου Ελλήνων Ρομά και για τις ενέργειες τους με αφορμή τις συνθήκες διαβίωσης τους. 

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος, ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την συνάντηση, αλλά και για την ανταπόκριση του στην στήριξη της λειτουργίας του Παγκρήτιου συλλόγου, αλλά και για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον του στην κοινωνική ομάδα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Ηρακλείου: Τηλεδιάσκεψη για τα θέματα των Ρομά στο Ηράκλειο

Ρομά ξυλοκόπησαν αστυνομικούς - Τους πέταξαν μέχρι και καρέκλες

"Οικονομικές Επιπτώσεις από την Πανδημία COVID-19 στην Κρήτη"