Κρήτη

"Θαύμα" για 3 Κρητικούς επιχειρηματίες 1,5 χρόνο μετά τη φωτιά στο Norman Atlantic

norman6.jpg

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των τριών ιδιοκτητών φορτηγών από την Κρήτη, που για περισσότερο από 1,5 χρόνο έβλεπαν τα βυτία τους γεμάτα λάδι, να βρίσκονται εγκλωβισμένα στο γκαράζ του Norman Atlantic, του πλοίου, που τον Δεκέμβριο του 2014 τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να παρασύρει στο θάνατο 27 ανθρώπους. 
Την ιστορία αφηγήθηκε στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη ο ένας εκ των τριών ιδιοκτητών φορτηγών ο Δημήτρης Βασιλάκης. Όπως λέει, τα φορτηγά είχαν κατασχεθεί από τις ιταλικές Αρχές καθώς τα ρυμουλκά που είχαν σώσει το πλοίο δεν είχαν πληρωθεί κι έτσι οι Αρχές της Ιταλίας δικαιούνταν και του πλοίου αλλά και του εμπορεύματος του. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Βασιλάκης, υπήρχε ένα υπόλοιπο της τάξης των 2,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να εξοφληθούν τα ρυμουλκά και να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες να πάρουν πίσω τα φορτηγά τους! Πριν από λίγες ημέρες, η ΑΝΕΚ ενημέρωσε τους τρεις ιδιοκτήτες πως το υπόλοιπο των χρημάτων το κατέβαλε η εταιρεία κι έτσι το θέμα διευθετήθηκε. 
Πριν από λίγες ημέρες, τόσο ο κ. Βασιλάκης όσο και οι κ.κ.Καλογεράκης και Παπακωνσταντής, ταξίδεψαν μέχρι την Ιταλία έτσι ώστε να φέρουν πίσω τα οχήματά τους και σήμερα το πρωί τα βυτιοφόρα γεμάτα τόνους λάδι, έφτασαν στο Ηράκλειο. 
Ακούστε πως αφηγήθηκε την περιπέτεια με τα βυτία γεμάτα λάδι ο Δημήτρης Βασιλάκης:

Επέστρεψαν τα Κρητικά βυτία από το Norman Atlantic, by ekriti newsportal

Δείτε τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το ekriti.gr κατά τη μεταφορά των φορτηγών από το πολοίο Norman Atlantic αλλά και μέσα από αυτό:

norman.jpg

norman.jpg, by gpapadakis

norman2.jpg

norman2.jpg, by gpapadakis

norman3.jpg

norman3.jpg, by gpapadakis

norman4.jpg

norman4.jpg, by gpapadakis

norman5.jpg

norman5.jpg, by gpapadakis

norman6.jpg

norman6.jpg, by gpapadakis

norman7.jpg

norman7.jpg, by gpapadakis

 

βυτίο

βυτίο , by gpapadakis

βυτίο

βυτίο, by gpapadakis

βυτίο

βυτίο, by gpapadakis

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή η αρχαιολόγος Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

κατερίνα μυλοποταμιτάκη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, η γνωστή Αρχαιολόγος του Ηρακλείου και πρώην έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη.

Η γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή στην κοινωνία του Ηρακλείου Αρχαιολόγος έδωσε πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο και σήμερα τα ξημερώματα άφησε την τελευταία της πνοή.

Η κηδεία της έγινε σήμερα Σάββατο, στις 4 το απόγευμα στη γενέτειρα της, τους Κουνάβους του δήμου Αρχανών Αστερουσίων

Ποιά ήταν η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

Η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1950. 

Το 1974 αποφοίτησε από το Ιστορικό Αρχαιολογικό  τμήμα της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου και από το 1977 ως το 2011 στην 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπ. Πολιτισμού. Επίτιμη τμητατάρχης Βυζαντινών Μουσείων. 

Είχε συμμετάσχει σε συνέδρια με ανακοινώσεις και δημοσιεύσει βυζαντινά μνημεία σε επιστημονικά περιοδικά.

Παράλληλα επιμελήθηκε τις εκδόσεις: Οίνος παλαιός οιδύποτος. Το κρητικό κρασί από την Αρχαιότητα ως τα νεότερα χρόνια Ηράκλειο 2002, Παναγία Κερά Κριτσάς (του οποίου είναι και συγγραφέας) Ηράκλειο 2005, Έλτυνα Sconavi Κουνάβοι 2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Στο "κόκκινο" και σήμερα ο υδράργυρος στο νησί (βίντεο)

Ηράκλειο: Σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο - Στο νοσοκομείο ένας άνδρας