Κρήτη

Θανάσης Χούντρας στο Ράδιο Κρήτη: Γιατί σκοτωνόμαστε στους δρόμους

τροχαίο αγία πελαγία

Γνωρίζει τις μοτοσυκλέτες όσο λίγοι στην Ελλάδα. Τα τελευταία 32 χρόνια έχει οδηγήσει περισσότερες από 1.000 διαφορετικές μοτοσυκλέτες κάθε είδους, σε άσφαλτο και χώμα, εντός και εκτός Ελλάδος. Κατέκτησε 3 πρωταθλήματα enduro, αμέτρητες νίκες και διακρίσεις στα 22 χρόνια που συμμετείχε σε αγώνες.

Ο Θανάσης Χούντρας είναι ο πρώτος Έλληνας που συμμετείχε στο Rally Dakar με μοτοσυκλέτα (1997), αλλά και στο Enduro του Touquet (1985) αλλά και σε 24ωρους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, όπου και κατέλαβε την 8η θέση με την ομάδα του Σίμου Ταμπαξή. Το 1998 και μετά από 16 χρόνια σε αγώνες κάθε είδους (enduro, ταχύτητα, supermoto) ξεκίνησε το Riding School, πρότυπο κέντρο οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα.
 

(Ο Θανάσης Χούντρας)

Ο Θανάσης Χούντρας έδωσε σήμερα μία συγκλονιστική συνέντευξη στον Γιάννη Λιονάκη στο Ράδιο Κρήτη και αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους γίνονται τόσα θανατηφόρα τροχαία: "Μας λείπει ο φόβος", είπε χαρακτηριστικά. "Αν αυτοί που έφυγαν είχαν μια δεύτερη ευκαιρία, δεν θα ξαναέκαναν το ίδιο. Η απάντηση έρχεται πολύ μετά τον τοίχο. Η οδήγηση έχει ικανοποίηση και η ικανοποίηση είναι μια βαθμίδα στην κλίμακα της ηδονής".

Ακούστε τη συνέντευξη:
 

 

Κρήτη

Λασίθι

Ιεράπετρα: Νέο έργο οδοποιίας στην κοινότητα Καβουσίου

καβούσι χωριό

Την κοινότητα Καβουσίου επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης προκειμένου να βρεθεί στο σημείο όπου ολοκληρώθηκε η τσιμεντόστρωση του δρόμου της κοινότητας που οδηγεί στον οικισμό Αύγος, στη Θρυπτή και αλλού.

Το έργο τέθηκε σε προτεραιότητα από τη δημοτική αρχή καθώς υπήρχε κίνδυνος ασφαλείας για τα δεκάδες διερχόμενα οχήματα και υλοποιήθηκε από τα συνεργεία του Δήμου έπειτα από μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.

Όπως τονίζει ο κ. Καλαντζάκης:

«Ένα καινούριο και αναγκαίο έργο οδοποιίας έρχεται να προστεθεί στο σύνολο των έργων που έχουμε υλοποιήσει στην κοινότητα Καβουσίου.

Ανταποκριθήκαμε στο αίτημα της κοινότητας για αποκατάσταση του συγκεκριμένου δρόμου που είχε υποστεί εκτεταμένες ζημιές λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Προχωράμε σε παρόμοιες παρεμβάσεις αυτεπιστασίας και σε άλλες περιοχές του Δήμου, ώστε χωρίς γραφειοκρατικές χρονοκαθυστερήσεις να διευκολύνουμε και να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητα των δημοτών.

Ευχαριστώ την πρόεδρο της κοινότητας Καβουσίου κα. Μαρία Χαλκιαδάκη για τη συνεργασία και συνεχίζουμε στις επόμενες προγραμματισμένες παρεμβάσεις για την ευρύτερη περιοχή.»