Κρήτη

Συνάντηση Κεφαλογιάννη με την Παγκρήτια Επιτροπή Αγροτικών Συλλόγων

μανώλης κεφαλογιάννης

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης συναντήθηκε με το προεδρείο και τα μέλη των Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης. Ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Επιτροπής Αγροτικών Συλλόγων και πρόεδρος των Αγροτών Τυμπακίου Μανώλης Ορφανουδάκης, ο πρόεδρος της Σητείας Γιώργος Τσιφετάκης, η πρόεδρος της Ιεράπετρας Κατερίνα Τσικαλουδάκη και ο πρόεδρος του Κουντούρας Χανίων Γιώργος Χαλκιάς του ανέπτυξαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι παραγωγοί όλης της Κρήτης με κυρίαρχο το υψηλό κόστος παραγωγής που απορρέει και από τη βαριά φορολογία και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Σε σχετική ανακοίνωση του ευρωβουλευτή αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:

Ο Κρητικός ευρωβουλευτής αναγνωρίζοντας το δυσμενές περιβάλλον που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες μας τόσο στην Κρήτη όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα δεσμεύτηκε να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων  που απασχολούν τους αγρότες τόσο σε ελληνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με την ιδιότητά του μέλους της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Υποσχέθηκε μάλιστα να συμβάλλει ώστε οι εκπρόσωποι των αγροτών της Κρήτης να πραγματοποιήσουν συνάντηση σε μελλοντική τους επίσκεψη στις Βρυξέλλες με τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στην πολύ υψηλή ποιότητα των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της Κρήτης, ενημέρωσε τους προέδρους για τις δυνατότητες και τις υποχρεώσεις που θα δίνει η Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021-2027 και τους τόνισε την ανάγκη ύπαρξης συνεργειών μέσω των Ομάδων παραγωγών που θα συμβάλλει δραστικά στη μείωση του κόστους παραγωγής, θα δώσει υπεραξία στο παραγόμενο προϊόν και θα βοηθήσει σημαντικά στην αύξηση των εξαγωγών με μοναδικό θετικό αποτέλεσμα την αύξηση του εισοδήματος του κάθε παραγωγού. Τους ενημέρωσε, επίσης για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Νέα Δημοκρατία στο κυβερνητικό της πρόγραμμα για τους αγρότες και για τη μείωση της φορολογίας που σήμερα αποτελεί τροχοπέδη.

Στη συνάντηση αναφέρθηκε και το πολύ σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς με την καταστροφή του αλιευτικού αποθέματος από ψάρια-«δολοφόνους» που έχουν μεταφερθεί από τον Ινδικό Ωκεανό στη Μεσόγειο Θάλασσα. Ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και από την ελληνική Πολιτεία και από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία με ερώτησή του θα αναφερθεί ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Μπήκαν στο νοσοκομείο και άρχισαν να κλέβουν κινητά

κινητο τηλέφωνο

Στη σύλληψη ενός άνδρα και μίας γυναίκας οι οποίοι κατηηγορούνται για κλοπή, προχώρησαν την Παρασκευή οι αστυνοικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Συγκεκριμένα οι δύο δσράστες αφαίρεσαν από κλινική του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων δύο κινητά τηλέφωνα, έγιναν όμως αντιληπτοί και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που τους διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.

Επιπλέον στην κατοχή της γυναίκας βρέθηκε και κατασχέθηκε ακόμα ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο είχε κλαπεί στις Ιουνίου από το ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ μέρα - μεσημέρι σε καφενείο - Δέκα συλλήψεις

Μυλοπόταμος: Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μία μικρή χασισοφυτεία (φωτο)

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της Καρολάιν»