Κρήτη

Προβλήματα στην Κρήτη από τους ισχυρούς νοτιάδες

αεροπλάνο

Οι ισχυροί νοτιάδες που σε ορισμένες περιοχές όπως το Ρέθυμνο, ξεπερνούν σε ένταση τα 8 μποφόρ, προκαλούν προβλήματα στην Κρήτη.

Μέχρι στιγμής τρεις πτήσεις από το εξωτερικό δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου και προωθήθηκαν στα αεροδρόμια των Χανίων, της Κω και της Ρόδου.

Επίσης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για κοπές δέντρων σε δύο περιστατικά στο Ρέθυμνο και σε ένα στην περιοχή του Αποκόρωνα.

Την ίδια ώρα παρατηρούνται συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης σε διάφορα σημεία, χωρίς όμως να προκαλεί ανησυχία.

Η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς είναι υψηλός ο κίνδυνος πρόκλησης φωτιάς.

Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από νωρίς το απόγευμα.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έντονη βροχόπτωση και προβλήματα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία

βροχη

Σε επιφυλακή θα παραμείνουν τις επόμενες ώρες τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης,  του Δήμου Ηρακλείου και των δήμων ολόκληρης της περιφερειακής ενότητας, καθώς η έντονη βροχόπτωση που συνεχίζεται, δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Η Κρήτη στο σύνολό της μετρά πληγές από την κακοκαιρία που χτύπησε με ιδιαίτερη σφοδρότητα πολλές περιοχές. Το βόρειο παραλιακό μέτωπο του νησιού πλήττεται από την κακοκαιρία, με τα Μάλια και τη Χερσόνησο να καταγράφουν μεγάλες καταστροφές.

Επίσης, μεγάλες ζημιές έχουν γίνει σε ελαιοκαλλιέργειες  - λίγο πριν τη συγκομιδή - σε όλη την περιφερειακή ενότητα του Ηρακλείου. Το μέγεθος της καταστροφής θα εκτιμηθεί μετά την υποχώρηση των καιρικών φαινομένων.

Ακόμα, σε πάρα πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, οι οποίες θα πρέπει να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρήτη: 3.800 κεραυνοί στα νότια και μεγάλα ύψη βροχής!